Obavijesti

News

Komentari 0

Morate imati poštovanja prema namirnicama, gostu i kolegama

Morate imati poštovanja prema namirnicama, gostu i kolegama
6

IMA 2 MICHELINOVE ZVJEZDICE: Talijanski kuhar na kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu podijelio je svoja iskustva iz kuhinje

VIDEO

Emanuele Scarello (46) peta je generacija kuhara u svojoj obitelji koji vodi restoran "Agli Amici dal 1887" kod Udina, zahvaljujući njegovom umijeću ovjenčan s dvije Michelinove zvjezdice. Svoja iskustva iz kuhinje ispričao je na 29. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Hotelu Le Méridien Lav kod Splita.

 - Mi možemo dobijati priznanja, ali važnije je od njih da je u središtu našeg rada uvijek gost. Kad kuhate morate imate moralni kodeks, pa za svog gosta kuhati kao da to radite za svoje dijete i obitelji. Volim kuhati za svog gosta, a danas sam ovdje jer je naš restoran za ručak zatvoren jer u protivnom ne bih došao. Ne smatram sebe velikim kuharom, ali se nadam da ću vremenom se tome približiti, posebice jer imam sreću da radim u restoranu s 12 ljudi koji daju život za mene  - rekao je Scarello.

Svoj koncept temelji na suvremenoj i inovativnoj gastronomiji, te s namirnicama poljoprivrednika i malih nabavljača njegova kraja. Smatra kako je kuhinja svake regija njezina vizit karta, te da na tanjuru se mora vidjeti raznolikost i posebnost namirnica koje nudi.

- Prije dva tjedna došli su američki novinari u moje malo mjesto i začudili su se da me seljaci iz mog mjesta tapšu po ramenima. Rekao sam im – bez njih, ja ne bih kuhao vama! Otac i majka su još prije mene odlučili podržati lokalne poljoprivrednike i male proizvođače našeg kraja što sam i ja prihvatio. Za svoju kuhinju nabavljam najbolje meso, povrće i ribu, a tu se ne može štedjeti. Ne možete za vrhunsko jelo nabaviti brancina od 4 eura. Osim prema namirnicama, morate imati poštovanja gostu i kolegama s kojim radite -  kazao je ovaj poznati talijanski kuhar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...