Obavijesti

News

Komentari 106

Morbidno i bolno: Sin joj davno umro, a oni mu traže liječnika!

Morbidno i bolno: Sin joj davno umro, a oni mu traže liječnika!

HZZO je poslao Željki pismo da nađe novog liječnika za sina Antonia koji je umro prije 14 godina u bolnici sa samo 8 mjeseci. Željka danonoćno skrbi za drugog sina s invaliditetom

VIDEO

Antonio Shutz Jurak imao je samo osam mjeseci kad je prije 14 godina preminuo u bolnici. Njegova majka ovog tjedna primila je pismo iz HZZO-a u kojem traže da za njega promijeni liječnika te preuzme njegov karton.

- To je morbidno i ja sam zgrožena! Danima se tresem i ne mogu doći k sebi od šoka. Sina sam pokopala, a do danas ga nisam oplakala. Po cijele dane brinem se za njegova brata blizanca koji je preživio i treba moju 24-satnu skrb, samohrana sam majka i jedva preživljavam, a sad još i ovaj užasan dopis. Slomilo me, pa sam otišla liječnici koja mi je prepisala lijekove za smirenje, no ne mogu ih piti jer moram biti pribrana za Alberta – ogorčeno priča Željka Jurak (48) iz Zagreba pokazujući sporno pismo iz HZZO-a.

Ondje stoji da je uvidom u svoju bazu HZZO ustanovio kako Antonio Shutz Jurak navršava sedam godina te sukladno tome mora promijeniti liječnika, tj. umjesto pedijatra odabrati liječnika opće prakse. Kažu i da može osobno doći po dječakov zdravstveni karton.

- On je imao osam mjeseci kad je umro, a preminuo je u bolnici. Nikad iz nje nije izašao, tako da se nikad nismo prijavili nigdje, a kamoli da bi imao svoj karton – nastavlja Željka.

Njezina djeca, Antonio i Alberto, rođeni su prerano jer je dobila trudove u sedmome mjesecu trudnoće 2002. godine. Obojica su bili u inkubatoru. Antonio je umro u bolnici na Rebru od sepse u rujnu iste godine. Alberto je preživio, ali s teškim posljedicama.

- Ima cerebralnu paralizu, tetraparezu spasticu, sindrom West i psihomotornu retardaciju. Moja skrb potrebna mu je 24 sata na dan. Njihov otac nas je ostavio 2004. i ostala sam sama s Albertom – rekla je.

- Želimo izraziti svoje duboko žaljenje zbog neugodnog događaja te se ispričavamo roditeljima preminulog djeteta. Ustanovili smo da je prijavljena smrt djeteta, ali dijete, nažalost, nije automatizmom odjavljeno kod izabranog pedijatra. Naime, 2002. godine se odjava umrle osigurane osobe u bazi podataka HZZO-a nije provodila automatizmom i kod izabranih doktora te je iz tog razloga došlo do propusta. Danas se odjava radi automatski i takvi slučajevi nisu mogući. Kako bismo ubuduće izbjegli takve neugodne situacije, obavit ćemo provjeru svih podataka i nastojati da se ne ponove slični slučajevi - rekli su u HZZO-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk