Obavijesti

News

Komentari 61

Morska mreža: Veli Vodnjak uskoro će svi zvati Facebook

Morska mreža: Veli Vodnjak uskoro će svi zvati Facebook
3

ODMOR ZA 'LIKE': Pjerino Bebić želi dati nadimak jednom od Paklenih otoka iz hvarskog ahripelaga. Na ljetovanje je pozvao osnivača 'Fejsa' Marka Zuckerberga

VIDEO

Pjerino Bebić, hvarski gradonačelnik, odlučio je jednom od otočića iz skupine Paklenih otoka u hvarskom arhipelagu dati nadimak Facebook.

- Poslali smo pismo Marku Zuckerbergu da postoji ideja da se njegovoj društvenoj mreži oda počast. Osnivača Facebooka smo ovo ljeto pozvali na Hvar, koji ima nevjerojatne prirodne i kulturne ljepote. Više informacija znat ćemo nakon što nam odgovori, a nadamo se da će to biti uskoro - rekao nam je Pjerino Bebić. Najsunčajniji otok na Jadranu često posjećuju poznati, a na njemu su ljetovali i ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone i modni dizajner Giorgio Armani. Bebić kaže kako se većina njegovih suradnika koristi Facebookom te kako su takvi kontakti sa suradnicima i prijateljima u današnje vrijeme iznimno važni.

Nagađa se kako će, ako osnivač popularne društvene mreže to odobri, ime Facebook ponijeti Veli Vodnjak, zadnji od Paklenih otoka. Na njemu se nalazi i svjetionik, simbol povezanosti, kao što i društvena mreža povezuje ljude diljem svijeta. Na Facebooku profil ima gotovo 30 posto Hrvata, pa će otok sigurno privući i turiste. Većina stranaca destinaciju za godišnji odmor bira na internetu, a dio reklama koje vide objavljen je na Facebooku. Na otocima koji su udaljeni od kopna, poput Hvara, komunikacija internetom veoma je važna.

Hvarani koji imaju profil na Facebooku smatraju kako će se neuobičajeno ime otoka sigurno svidjeti turistima, pogotovo mlađima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veli Vodnjak ima površinu od 0,235 kilometara kvadratnih, obalnu crtu dugu 2,68 kilometara, a najviši vrh mu se nalazi na 45 metara nadmorske visine.

Propao mu posao s tenisačicom Mirjanom Lučić

Prije četiri godine Pjerino Bebić doveo je na Hvar bivšu tenisačicu Mirjanu Lučić kako bi promovirala otok. Ona se trebala vratiti profesionalnom tenisu, a navodno su je čekali i sponzori. Sve je propalo nakon što je Lučić Bebića optužila za prevaru i nepoštivanje potpisanog ugovora. Nakon samo dva tjedna provedena na Hvaru vratila se kući u SAD. Bebić je tvrdio da joj je isplatio sav novac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu