Obavijesti

News

Komentari 90

Mostov novi rekord: Čak četiri autogola u samo tjedan dana

Mostov novi rekord: Čak četiri autogola u samo tjedan dana
3

Nakon početnih uspjeha u pregovorima s HDZ-om, Mostovci Bože Petrova su si u rekordno kratkom roku uspjeli zabiti nekoliko autogolova i narušiti političku vjerodostojnost

VIDEO

Nakon početnih uspjeha u pregovorima s HDZ-om, Mostovci Bože Petrova su si u rekordno kratkom roku uspjeli zabiti nekoliko autogolova i narušiti političku vjerodostojnost.

Posljednje što neće uspjeti je smanjiti plaće političarima kako su obećali. A uz to se nadovezalo otvoreno govorenje neistina u javnosti i zapošljavanje svojih kadrova.

Most nije uspio dogovoriti s HDZ-om da nakon porezne reforme plaće zastupnicima, ministrima, premijeru i ustavnim sucima ne porastu od 1000 do 2000 kuna mjesečno.

- Ipak ćemo predložiti zakon kojim bismo ograničili rast - rekao nam je Nikola Grmoja, zastupnik i glasnogovornik Mosta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali taj zakon neće proći.

Andrej Plenković je to odbio uz obrazloženje da je populizam, a neće ga podržati ni SDP. Čelnik SDP-ova kluba Siniša Hajdaš Dončić kaže da će oni predložiti zakon kojim povećavaju porez na 40 posto iznad 17.200 kuna te bi time ograničili rast plaća i političarima.

- Neka Most podrži naš prijedlog ili se dogovori s HDZ-om u Vladi i uredbom smanji plaće - kaže Hajdaš Dončić.

Kako Most ima tek 14 zastupnika od 151, zakon je definitivno osuđen na propast.

No tu bi ih javnost još i razumjela, jer SDP i HDZ ne žele smanjiti plaće, ali za druge autogolove u tjedan dana su si sami krivi.

Njihov član, 26-godišnji Matija Kikelj, u samo 19 dana napredovao je od nižeg službenika do glavnog tajnika Ministarstva uprave kojem je na čelu mostovac Ivan Kovačić. I u tome ne vide ništa sporno jer je preko natječaja primljen u državnu agenciju HAMAG, a onda ga je Kovačić povukao na dobro plaćeno mjesto iako se ne može reći da Kikelj ima iskustva.

Nastavak je to “slučaja kum” u kojem su za Marija Bukmira sniženi kriteriji kako bi postao zamjenik direktora državnih Hrvatskih voda, ustanove pod Mostovom upravom.

Iako se Bukmir nakon skandala povukao, njegov kum Božo Petrov je tvrdio da mjesto nije rezervirano za njega. Istodobno je Grmoja potvrdio da žele baš njega zaposliti.

Nevjerojatna je priča i s Mostovom zastupnicom Ivanom Ninčević Lesandrić. Ona je dala veliki intervju i najavila kako će biti Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita. Samo dan nakon toga Most je opovrgnuo da će ona biti gradonačelnica i da su intervjuom željeli samo skrenuti pozornost na nju. Iako je takva obmana javnosti nevjerojatna, pokazalo se da su opet lagali. Ninčević Lesandrić nije dovoljno dugo prijavljena u Splitu da bi mogla sudjelovati na lokalnim izborima u svibnju i to je razlog njezina povlačenja!     

Zapleli se u vlastite muljaže sa zapošljavanjem

Stranačko zapošljavanje na direktorskim mjestima je uobičajeno. Most je rekao da će to promijeniti, a onda se pojavio slučaj s kumom. Petrov i Grmoja su dali različite izjave pokušavajući se opravdati.

Kovačić sad uopće ne vidi gdje je problem

Kovačić kao potpredsjednik Vlade i ministar zapošljavanje Kikelja opravdao je time da je on očito preuspješan za svoje godine. Napominje da je Kikelj napredovao po zakonu, bez obzira na Most.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1