Obavijesti

News

Komentari 45

Mostovac Šimić: Spremni smo trpjeti ovakav rejting, a i niži

Mostovac Šimić: Spremni smo trpjeti ovakav rejting, a i niži
1

Mi se borimo s poltičikim elitama koje su naučile na jedno ponašanje zadnjih 20 godina i borbe nisu jednostavne, kazao je Mostovac Miroslav Šimić

VIDEO

Mostov zastupnik Miroslav Šimić osvrnuo se na pad rejtinga stranke rekavši kako su u Mostu to i očekivali.

- Jasno nam je da je pojedinim skupinama u društvu u interesu da Most bude što slabiji. Na tome se radi, pa čak i na rejtingu premijera Oreškovića. S druge strane, mogu reći da građani koji su poklonli svoje povjerenje Mostu očekuju brzo djelovanje i brze promjene  što je meni razumljivo. Međutim mi se borimo s poltičikim elitama koje su naučile na jedno ponašanje zadnjih 20 godina i borbe nisu jednostavne - kazao je Šimić. Dodao je kako je Most spreman trpiti ovaj, a i niži, rejting. 

- Uvjereni smo da će građani, uz protek vremena, vidjeti što most radi i što znači pojava Mosta na političkoj sceni Hrvatske. Uvjereni smo da će rejting Mosta rasti - zaključio je. 

Osvrnuo se i na prijepore oko ravnatelja SOA-e. 

- Trakavica oko obavještajnih službi traje već dosta. Mislimo da građani od nas očekuju da se manje bavimo obavještajcima i špijunima, a više gospodarstvom - rekao je Šimić. 

Objasnio je i zašto u petak nije bilo glasovanja. 

- U pitanju je činjenica što nemamo dva ministra. Ministar financija i ministrica uprave nisu ovdje, a oni su se trebali izjašnjavati o dva amandmana - pokušao je Šimić opravdati odluku vladajućih da opet ogode glasovanje o raspravljenim točkama. Na pitanje zašto nisu glasovali o preostalih 15-ak točaka, odgovorio je: 

- Pa nisam siguran ima li ih toliko. Međutim, niti jedna nije toliko hitna da se mora donijeti danas.

Vrdoljak: HNS-u je vjerodostojnost najbitnija

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je rast rejting stranke koju je nedavno preuzeo od Vesne Pusić. 

- Nama je vjerodostojnost najbitnija i dok se toga držimo ne bojim se za rejting HNS-a. Na proteklim izborma smo po broju preferncijalnih glasova dobili šest posto i mislim da je taj stav javnosti najvjerodostojniji  - rekao je Vrdoljak. 

Osvrnuo se i na nestabilnu vladajuću koaliciju.

- Mi smo vrlo aktivni u prijedlozima naših zakona. Više je prijedloga došlo iz opozicije nego od vladajućih, a preuzet ćemo vlast na sljedećim parlamentarnim izborima, kad god oni bili jer zaslužujemo ih pobiejditi - poručio je. 

Na pitanje vidi li HSS za stolom s njima, odgovorio je: 

- Vidim HSS kao opciju s kojom treba razgovarati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"