Obavijesti

News

Komentari 180

Novi potresi u HNS-u: Nakon Vrdoljaka, odlazi i Štromar?

Novi potresi u HNS-u: Nakon Vrdoljaka, odlazi i Štromar?
1

Nakon dramatičnog obrata u HNS-u, stranku je do daljnjeg trebao voditi Vrdoljakov zamjenik Predrag Štromar. Beus Richembergh je javno pozvao Anku Mrak Taritaš da preuzme stranku...

VIDEO

Varaždinski HNS, kojeg vodi dojučerašnji HNS-ov župan Predrag Štromar, čvrsto je bio uz Vrdoljakov prijedlog da HNS uđe u koaliciju s HDZ-om. Nagađalo se da bi u tom slučaju Štromar mogao dobiti i ministarsko mjesto u koalicijskoj vladi. No sve je palo u vodu nakon dramatične sjednice predsjedništva stranke u utorak navečer.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak podnio je ostavku, a stranku bi do daljnjega trebao voditi Štromar,koji je njegov zamjenik.Štromar je na glasovanju o koaliciji s HDZ-om bio suzdržan. No kako neslužbeno doznajemo, i on bi već danas mogao odstupiti s funkcije u HNS-u.

 Goran Beus Richembergh je na društvenim mrežama predložio da stranku preuzme Anka Mrak Taritaš. 

- Rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra - napisao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objavu Beusa Richembergha prenosimo u cijelosti:

Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a. Isprike svima koji su sa zebnjom i nervozom trpjeli nagađanja i s olakšanjem dočekali provjerene vijesti. 

Bila je to na prvi pogled i u izvedbi teška ali jedina zdravorazumska odluka, donesena nakon otvorene i argumentirane rasprave koja je pokazala najviši stupanj političke zrelosti, odgovornosti i demokratičnosti Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a. Ponosan sam što se HNS othrvao snažnom i zavodljivom sirenskome zovu da se za slast i mast vlasti odrekne svojih temeljnih principa na kojima je 27 godina, često prezren i podcjenjivan ali uvijek dosljedan, gradio i čuvao vrijednosti građanskoga liberalnog centra. Nismo podlegli lažnoj mesijanskoj ulozi spasitelja kao neki drugi čiji se eksperimenti skupo plaćaju već dvije godine, niti pristajemo na populističke prečace koji ridikuliziraju politiku i stvaraju atmosferu nesigurnosti i očaja u društvu.
Stranka ostaje jedinstvena u nastojanju da ideju slobode čuva i pronosi kroz hrvatski politički život, ma kako agresivni i uporni bili nasrtaji političkih suparnika koji bi nas popili u čaši vode. 
Rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra.
Nema nikakve sumnje da nas vrlo skoro očekuju još jedni izvanredni parlamentarni izbori. HDZ će blitzkriegom nastojati osvojiti još veći utjecaj i apsolutnu političku dominaciju desnice. Na tim će izborima HNS opet i iznova braniti vrijednosti liberalne demokracije i prostor ljudskih i građanskih sloboda. 

Svim vrijednim, marnim i ponosnim članicama i članovima HNS-a ali i drugih liberalnih stranaka, prije svega IDS-a i stranke Pametno, poručujem da nastavimo tamo gdje smo stali na netom završenim lokalnim izborima, kolegicama i kolegama iz SDP-a i drugih lijevih stranaka da s najvišom razinom savjesnosti i kooperativnosti shvate svoj dio odgovornosti, a svim građanima kojima je stalo do demokratskih vrijednosti i prosperiteta Hrvatske da podrže naša nastojanja te da u parlament izaberu one kojih se neće morati stidjeti!

Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a....

Posted by Goran Beus Richembergh on Tuesday, 6 June 2017

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti