Obavijesti

News

Komentari 6

More potopilo barke i Kaštel Sućurac, snijeg na Zavižanu

More potopilo barke i Kaštel Sućurac, snijeg na Zavižanu
24

Stanovnici Kaštel Sućurca nisu uspjeli zaštiti domove. Jako jugo bacalo je more na rivu. U gorskim predjelima je zahladnjelo, a na Zavižanu je pao i snijeg

VIDEO

Ljudi su stavljali daske na ulazna vrata, ali nisu uspjeli. More je poplavilo dosta domova u jezgri Kaštel Sućurca, rekao nam je čitatelj 24sata Anton Erceg. Jak vjetar uzburkao je more koje je u srijedu ujutro preplavilo rivu dugu oko kilometra.

- More i vjetar potopili su tri pasare, ribarske barke duge oko četiri metra. Vlasnici su veće ribarske brodove vezali na drugom dijelu, oprema plaži. Veći brod, koji je ostao, dobro je vezan i ne bi trebao imati problema s morem i vjetrom - rekao je Anton. U Kaštel Sućurcu nisu zvali dobrovoljno vatrogasno društvo.

- Ne možemo ispumpavati vodu dok se more ne povuče. Nitko nije ispumpao more, pa ne možemo ni mi - kažu u lokalnom DVD-u. U Meteo-centru objasnili su nam da se izlijeva zbog niskog tlaka koji utječe na kretanje vjetrova i mora. Olujni jugozapadni vjetar u srijedu je nosio more na obalu.

- Puhao je i do 137 kilometara na sat. Na izlijevanje mora utječu i mjesečeve mijene, no ovaj put mjesec nije pun - rekli su nam njihovi meteorolozi. Smirivanje nevremena očekuju u četvrtak.

Snijeg pao na Zavižanu

I dok u većini Hrvatske prevladava oblačno s kišom, na Zavižanu je pao i prvi ovogodišnji snijeg. Na meteorološkoj postaji Zavižan u srijedu ujutro su izmjerili 1 Celzijev stupanj. U gorskim predjelima je zahladnjelo, a na sjevernom Velebitu padala je susnježica.

Meteorolozi i za srijedu najavljuju kišu na Jadranu, u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije. Glavnina kiše očekuje se prijepodne i sredinom dana. Dnevne temperature bit će između 9 i 15 stupnjeva na kopnu.

I Sloveniju je zabijelio snijeg i to u utorak ujutro. Iz slovenske Agencije za okoliš najavljuju kako se glavnina padalina očekuje u srijedu poslijepodne. Na Kranjskoj gori izmjerili su 10 centimetara snijega, a cestu Mojastrana-Vrata su morali zatvoriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)