Obavijesti

News

Komentari 3

Nagrade za najbolje tete u vrtiću, pedagoge, nastavnike...

Nagrade  za najbolje tete u vrtiću, pedagoge, nastavnike...
3

U današnje vrijeme, ako je išta bitno to su nastavnici koji su spremni, koji znaju, koji se trude i više nego je to propisano nekim normama, rekao je Valter Boljunčić

VIDEO

Odgojiteljica u zagrebačkom Dječjem vrtiću Gajnice Mira Sporiš od 1994. godine inicira uključivanje djece u projekt ranog učenja njemačkog jezika. Podučava tom jeziku djecu staru tek dvije i pol godine. 

Ravnateljica vrtića na Hvaru Sanja Ćurin cijeli grad je angažirala u radu vrtića: roditelje, sugrađane, razne ustanove, lokalnu zajednicu...Sudjeluje u radu Instituta za razvoj potencijala sve djece. 

Učitelj Savjetnik Marijan Varga u OŠ Retkovec u Zagrebu radi 32 godine. Nadarene učenike okupio je u  grupi mladih forenzičara CSI Retkovec. 

Ravnateljica OŠ Slatine na Čiovu, Danica Zaić, ne želi da djeca odu s otoka - uči ih djelatnostima koje tamo mogu raditi cijeli život - kao što je maslinarstvo. Osnovala je zadrugu Prizidnica i današnji Splitski djevojački zbor s kojim je osvojila brojne nagrade. 

Profesorica glazbenog Vesna Zaimović svaki nastavni sat uvodi novi model podučavanja glazbene kulture. Njezin kabinet nema klupe. Svaki nastavni sat je zanimljiva igra, uče glazbeni uz pokret i ples... 

Ovo su samo neki od dobitnika godišnje državne nagrade Ivan Filipović za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2013. koje su  dodijeljene u MZOS-u. 

Tu su još i učitelj savjetnik informatike Željko Medved iz PŠ Ivanec, nastavnica solo pjevanja Lada Bujas Majić iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, profesorica Maja Kovačević iz OŠ Brajda Rijeka, nastavnica Vesna Faullend Heferer iz Samobora  te skupina znanstvenika i stručnjaka - urednici i autori Hrvatskog pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Nagradu Ivan Filipović za životno djelo dobili su profesor Vinko Bajrović i prof. dr. sc. Vlatko Previšić.

- U današnje vrijeme teške gospodarske situacije, ako je išta bitno to su nastavnici koji su spremni, koji znaju, koji se trude i više nego je to propisano nekim normama. Oni su tu da  kažu djeci koje su vrijednosti bitne i da ih spreme za bolji život. Smatram da bi nagradu  trebali dobiti svi nastavnici. Danas je to posao sa sedam kora - rekao je prof. dr. sc Valter Boljunčić,  predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. 

Umjesto ministra Mornara nagrade je dodijelio njegov pomoćnik Staša Skenžić, a na dodjeli je bio i bivši ministar Željko Jovanović.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...