Obavijesti

News

Komentari 21

Najopasnije ceste na svijetu: Boje ih se i najbolji vozači...

Najopasnije ceste na svijetu: Boje ih se i najbolji vozači...
4

Niti jedna prometnica na svijetu nije bezopasna. Idealni vremenski uvjeti, stroga ograničenja brzine i pregledna cesta mogu pomoći tek djelomično. Ove ceste sigurno ne spadaju među svijetle točke prometne infrastukture

VIDEO

Jeste li ikad vozili automobil na metru vode ispod guma? Stanovnicima otoka Noirmoutier i gradića na obali Beauvoir - sur - Mer to je bila svakodnevna dogodovština. Naime, prolaz Gois, dugačak 4, 3 kilometara, jedini je spajao spomenuti otok s obalom. Sve bi bilo u najboljem redu, da dvaput dnevno prolaz u potpunosti ne poplavi more. Sve se događa zbog plime, a automobili koji na nju zaborave, često se nađu u vodi. Čak i kad nema plime, cesta je opasna jer je uvijek puna morskih trava, soli i vlažna je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ove su ceste samo za najhrabrije vozač(ic)e

Pokretanje videa...

00:45

Na otprilike četiri tisuće metara nadmorske visine nalazi se prolaz Rohtang. Cesta povezuje dolinu Kullu s dolinama Lahaul i Spiti, kroz Himalaje. Vlasti su odlučile da će umjesto opasne ceste izgraditi tunel dugačak gotovo devet kilometara, kako bi se zaobišao opasan i dugotrajan prolaz. Inače, samo ime prolaza, izvorno znači gomila trupala. Usred prolaza mogući su iznenadni odroni i snježne oluje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedan indijski prolaz, Zojila, povezuje Kashmir i Ladakh. Nalazi se na 3500 metara nadmorske visine, a osim što su moguća proklizavanja i odroni, posvuda su litice, stoka također koristi taj prolaz. Fotografije vozača kamiona koji stoje nasred puta dok čekaju stotine ovaca da prođu, vrlo su zanimljive.

Cesta koja je dugačka točno 666 kilometara, sigurno ne sluti na dobro. Upravo je toliko dugačka autocesta Dalton u Aljasci. Cesta kojom gotovo isključivo voze jedino kamioni, na svoj svojoj dužini prolazi kroz tek tri mjesta, a zbog toga vozači moraju obavezno imati veliku zalihu hrane, odjeće i lijekova, kako bi bili spremni na sve. Kad bi došlo do nekakve nesreće, teško da bi naišao neki slučajni prolaznik i pomogao ili nazvao hitnu pomoć. Na autocesti Dalton svaki je čovjek za sebe.

Cesta koja kroz Ande povezuje La Paz i Coroico u Boliviji, poznatija pod imenom Sjeverni Yungas za mnoge ide samo u jednom smjeru - u smrt. Na visini od 4650 metara, ima samo jedan trak i nije asfaltirana, no svejedno su je koristili apsolutno svi, uključujući i vozače kamiona. Ondje je u svoje doba pogibalo između dvjesto i tristo ljudi godišnje, ali sad napokon postoji drugi put, koji je ipak puno sigurniji. Yungas i dalje privlači ekstremne avanturiste.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti