Obavijesti

News

Komentari 335

Najtraženiji čovjek u Hrvatskoj govori o Ani Karamarko, Ini...

Najtraženiji čovjek u Hrvatskoj govori o Ani Karamarko, Ini...
2

Jozo Petrović, lobist mađarskog MOL-a progovorio je samo za 24sata o poslovnoj vezi sa suprugom Tomislava Karamarka kojoj je plaćao za usluge praćenja stanja na energetskom tržištu

VIDEO

Poštovanje gospodine Petroviću, evo pokušavamo Vas dobiti tri dana da čujemo i vašu stranu priče. Možete li nam odgovoriti na pitanja ili barem dati komentar na suradnju Vaše tvrtke i tvrtke gospođe Ane Karamarko, počeli smo razgovor iznenađeni što se gospodin Petrović ipak javio na telefon. 

- Gledajte, nisam vam odgovarao na pitanja koja ste postavljali jer su se ticala poslovne tajne. 

Za te stvari postoji Povjerenstvo i nadležna tijela koja mogu zatražiti podatke – kaže nam Josip Petrović u ekskluzivnom razgovoru i dodaje: “Ja vam inače ne čitam novine niti pratim što sve mediji pišu. Ne krivim vas novinare ni za što, pa ni za netočne informacije koje izlaze. Znam da vi samo radite svoj posao. Niste vi krivi, to je stvar političara”. 

S obzirom na to da je Ana Karamarko komentirala ugovor između Peritus savjetovanja i Drimije - tvrdila je da je u iznos od 60.000 eura uključen i PDV iako u objavljenim ugovorima o njihovoj suradnji piše da je iznos od 60.000 eura bez PDV-a za dvije godine - pitali smo zbog čega ona može javno govoriti o poslovnoj tajni, a on pak ne može. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospođa Karamarko nigdje nije spominjala iznose. Ona je to komentirala na svoj način. Privatni sam poduzetnik i ne želim ovakve stvari komentirati. Ne želim komentirati ove političke igre - rekao je Petrović i pitao nas snimamo li ovaj razgovor.

Što je sve Jozo Petrović rekao o odnosima s Tomislavom i Anom Karamarko, o 'prijateljstvu' s Ivom Sanaderom, aferi Ina-Mol..., pročitajte u petak u ekskluzivnom intervjuu u tiskanom izdanju 24sata.

Podsjetimo, početkom tjedna u "Nacionalu" je objavljeno da  je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko. Navodi i kako je, uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, njegovoj tadašnjoj partnerici, a sadašnjoj supruzi Petrovićeva tvrtka platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna za usluge savjetovanja. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odmah je zaprimilo prijavu, a kasnije je i sam Tomislav Karamarko uputio zahtjev da se utvrdi je li u sukobu interesa. Također, Karamarko je u četvrtak objavio kako se, dok Povjerenstvo ne utvrdi ima li sukoba interesa, izuzima iz svih procesa donošenja odluka u vezi Ine.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 335
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a