Obavijesti

News

Komentari 219

Ide na čišćenje: Mađari su ipak vratili vlak HŽ-a, pun je smeća

Ide na čišćenje: Mađari su ipak vratili vlak HŽ-a, pun je smeća
9

Kompoziciju je iz Magarbolyja ispratio načelnik PU osječko baranjske u društvu kolega iz Mađarske. Vlak je zadržan u Mađarskoj 18. rujna jer je bio nenajavljen

VIDEO

U prvom kupeu na podu je bila potpuno nova zimska perjana jakna. U drugom kupeu u vrećici je bio pljesnivi kruh. U trećem kupeu na podu su bile razbacane konzerve sardine. U četvrtom kupeu bila su Chiccova dječja kolica. Toalet je bio prekriven kolutima toaletnog papira... Bio je to sadržaj tek prvog vagona kompozicije hrvatskog vlaka koji je u četvrtak u 10.35 sati, nakon 20 dana stajanja u željezničkoj postaji Magyarboly, konačno krenuo natrag u Hrvatsku i 11 minuta kasnije, u 10.46 sati, došao u Beli Manastir.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlak je pun smeća

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

Mađari razvalili sjedala i potplate na stropu

U dva vagona se moglo uočiti djelovanje i mađarskih policajaca koji su, razvidno, detaljno pretražujući cijelu kompoziciju u potrazi za sumnjivim teretom razvalili sjedala i drvene poplate na stropu vagona pritom niti ne pokušavajući vratiti ih u prvobitno stanje.

Nakon kratkog zadržavanja u Belom Manastiru, strojovođe Zdenko Žebić i Dražen Semialjac, pilot Krunoslav Pavoković te pregledač kočnica Darko Sesvečen , odvezli su vlak prema Vinkovcima gdje je zadržana lokomotiva, a svi vagoni su nastavili put prema Zagrebu gdje će biti detaljno očišćeni, oprani, dezinficirani i deratizirani .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:24

Vagoni puni smeća sada su pravo leglo zaraze

S obzirom na količinu smeća i smrada koji se uvlače u svaku poru, vagoni puni smeća su trenutno pravo leglo zaraze!

Inače, procedura povratka vlaka u Hrvatsku započela je u četvrtak nešto poslije 9 sati, kad su djelatnici mađarske policije skinuli "lisičine" s kotača lokomotive. Nedugo nakon toga mađarska policija je legitimirala posadu koja je vlak trebala voziti natrag u Hrvatsku te, još jednom, s rukavicama na rukama i maskama preko usta, detaljno pregledala sve vagone. Između Magyarbolyja i Belog Manastira postoji samo jedne tračnice i na njima je, kao dodatno osiguranje da netko ne ukrade vlak i preko noći ga vrati u Hrvatsku, stajao teretni vagon mađarskih željeznica zaprječujući prolaz. Vagon su Mađari nakon 20 dana pomaknuli tek 15 minuta prije nego što je vlak i konačno krenuo u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:15

Podsjetimo, riječ je o vlaku Hrvatskih željeznica koji je u Mađarskoj još od 18. rujna. Njime je Hrvatska u Mađarsku prevezla oko 1.000 izbjeglica, a Mađari su vlak zadržali tvrdeći kako je u pratnji 36 naoružanih hrvatskih policaja nelegalno ušao u njihovu državu. Mađari su tada bili i zadržali policajce i strojovođe iz vlaka no ubrzo su ih pustili.

U srijedu poslijepodne, nakon sastanka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, najavljen je dogovoreni povratak vlaka. U isto vrijeme je i iz Ministarstva unutarnjih poslova priopćeno da je povratak vlada dogovoren između ravnatelja hrvatske policije Vlade Dominića i čelnog čovjeka mađarske policije KarolyjaPappa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"