Obavijesti

News

Komentari 83

Nevrijeme: Poplavljene ulice, tuča, dio Zagreba bez struje...

Nevrijeme: Poplavljene ulice, tuča, dio Zagreba bez struje...
40

Nakon nekoliko dana vrućina i sparine neke dijelove zemlje zahvatilo je nevrijeme. Vrijeme će biti nestabilno, kažu meteorolozi, a očekuje se i pad temperatura

VIDEO

Šibenik je u četvrtak oko 17 sati zahvatilo snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, ponegdje i tučom. Donijelo je dugo očekivano osvježenje, ali i nevolje. Temperatura je odjednom s 35 stupnjeva Celzija pala na 22 stupnja, ljudi su pobjegli s plaža i terasa kafića, a ulice su odjednom poplavljene. Sustav odvodnje nije mogao primiti toliku količinu vode odjednom, pa je bujica nosila sve pred sobom. Kako saznajemo u Županijskom centru 112 Javna vatrogasna postrojba Šibenik ispumpavala je četiri poplavljena podruma u Šibeniku i Brodarici, dok je nekoliko požara koje su izazvali gromovi i kratki spoj na dalekovodima ugasila kiša. Najviše kiše je palo na širem području Šibenika, 16 litara po metru četvornom, u Bilicama 8, Drnišu 7, Rogoznici 6, Žaboriću 3 litre.

Nova Gradiška: Padala je tuča

Nakon nekoliko dana vrućina i sparine u četvrtak je neke dijelove zemlje zahvatilo nevrijeme . Jako grmljavinsko nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak oko 8.30 makarsko primorje . Kiša je padala oko sat i pol vremena, a ukupno je palo 27 litara po četvornom metru.

Pokretanje videa...

Čitatelj 02:03

Oko 15 sati nevrijeme je zahvatilo i Novu Gradišku gdje je padala tuča. Nevrijeme je trajalo oko sat vremena. U naletu vjetra, kiše i tuče srušeno je jedno stablo na ulasku u novogradišku bolnicu. U Ulici Matije Gupca vjetar je digao krov s kuće, prenio ga preko drugih i bacio na cestu.

- Taman sam ulazio u grad kad je počela kiša i tuča. Brisači nisu mogli obrisati koliko je padalo. Kad sam došao blizu svoje kuće, susjedu je vjetar digao krov, bacio na cestu i blokirao promet. Samo srećom nitko nije ozlijeđen - rekao nam je Tihomir Krilj iz Nove Gradiške. U pomoć su zvali vatrogasce, no zbog brojnih intervencija u gradu nisu stigli do njih pa je susjedu pomogao ispiliti letve i osloboditi cestu od raspadnutog krova. Poplavljena je i nekolicina podruma.

Pokretanje videa...

Čitatelj 00:22

– Sada se polako stanje smiruje i nevrijeme se premješta prema Slavonskom Brodu. Vatrogasci su na terenu i ispumpavaju vodu iz podruma i nekoliko kafića u centru grada. Nije bilo ozlijeđenih – rekli su u Službi centra 112 u Slavonskom Brodu.

Meteorolozi najavljuju nestabilno vrijeme, a početkom sljedećeg tjedna temperature bi mogle znatno pasti, ponegdje i za deset stupnjeva.

Nevrijeme u Splitu

U četvrtak poslijepodne nevrijeme je zahvatilo i Split i okolicu. Padala je jaka kiša i puhao je snažan vjetar. Temperatura je pala za više od deset stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO : Pljusak u Splitu

Pokretanje videa...

24sata 00:18

Zbog oluje dio Zagreba ostao bez struje

Nevrijeme je oko 18 sati pogodilo i Zagreb, zbog čega su dijelovi grada ostali bez struje, a na pola je sata zaustavljen i tramvajski promet u sjeveroistočnom dijelu grada.

POGLEDAJTE VIDEO: Prolaznike zateklo nevrijeme

Pokretanje videa...

24sata 00:23


U Državnom centru za zaštitu i spašavanje kažu da su stabla padala na parkirana vozila i prometnice, najviše u Kašini i Sigetu. Zbog udara groma, struje je nestalo u dijelovima grada prema Sesvetama, Bukovcu i Mikulićima.

Zbog nestanka struje tramvaji su stali na području Kvaternikova trga i Mihaljevca, no kvar je uklonjen brzom intervencijom servisnih ekipa. Kratkotrajno je, zbog velike količine vode na cesti, u prekidu bila i autobusna linija 215 između Kvaternikova trga i Trnave. Zastoji su trajali svega oko pola sata.

Zbog nevremena posla su imali i zagrebački vatrogasci koji su do 17 sati gasili požare trave, a od 18 sati krenuli u akciju ispumpavanja vode i uklanjanja stabala. U JVP-u Zagreb ističu da su imali 10-ak intervencija, najviše na području Sesveta i Novoga Zagreba, i nisu angažirali nikakve dodatne snage.

Vjetar u Požegi nosio štandove

Olujno grmljavinsko nevrijeme koje je u četvrtak oko 21 sat pogodilo Požegu i okolicu u nekim dijelovima grada i prigradskih naselja izazvalo je nestanak električne energije. Jak vjetar nosio je gradskim ulicama štandove i koševe za smeće te je na nekoliko mjesta rušio drveće. Pojedinim prometnicama vozi se otežano jer su pune vode dok na pojedinim raskrižjima stoje vozila ophodnje cesta. Na terenu su sve raspoložive snage.

– Najveći problem nam predstavlja olujni vjetar. Vatrogasci su najviše posla imali u Ulici Miroslava Krleže, Slavonskoj ulici i na županijskoj cesti prema Gradskim Vrhovcima. Imamo problema i s električnom energijom. Iz HEP-a su nam javili da imaju pune ruke posla – rekli su nam u požeškom Centru 112. Kako doznajemo, jedan dio Požeštine i dalje je bez napajanja električnom energijom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)