Obavijesti

News

Komentari 173

Nasilni suprug u zoru smaknuo svoju suprugu jer ga je ostavila

Nasilni suprug u zoru smaknuo svoju suprugu jer ga je ostavila
13

Muškarac pun bijesa čekao je ženu da izađe iz zgrade. Znao je da svaku srijedu ide na splitsku tržnicu prodavati voće i povrće. Jutarnju tišinu proparao je zvuk rafala

VIDEO

Ulica je bila tiha, a onda smo čuli dva pucnja. Uslijedio je dug rafal. Mala djeca u zgradi počela su plakati. Bilo je grozno, ispričala je Splićanka koja živi blizu mjesta ubojstva.

Boris Čipčić (50) pucao je iz automatske puške u svoju suprugu Maricu (49) nešto nakon 4 sata u Ulici Hrvatske mornarice. Smaknuo ju je u parkiranom crvenom kombiju, a potom je pokušao ubiti i sebe. Nije uspio. Kolima Hitne pomoći prevezli su ga u KBC Split. Ozljede koje si je zadao opasne su po život te se za njega jučer borio čitav tim liječnika i medicinskog osoblja. Još prije nekoliko mjeseci žena ga je prijavila zbog obiteljskog nasilja. Odselila se, no on ju je pratio.



Policijski službenici su bili u šoku kad su vidjeli scenu koja ih je dočekala. Marica je ležala mrtva za volanom kombija punog voća i povrća, a Boris je ležao u lokvi krvi na tlu pored suvozačevog sjedala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:19



Stanari Ulice Hrvatske mornarice bili su jučer preplašeni i zgroženi mučnim slikama kojima su svjedočili. Većina ih uopće nije poznavala, jer Boris tu nikad nije ni živio. Marica se doselila prije tri mjeseca nakon što je muž izbacio iz zajedničkog stana u Jeretovoj ulici u Splitu. U braku su bili gotovo 20 godina, a s njima je živjela Maričina 18-godišnja kćer. Naizgled skladan brak počeo je pucati ovog proljeća. Boris je naslutio da ga supruga vara. Počele su svađe, da bi joj Boris u lipnju je izbacio stvari u smeće. Prijetio joj je pa je završio na ispitivanju.


Njihovi susjedi iz Jeretove u potpunom su šoku zbog tragedije, iako su znali da su imali problema u braku i da se Marica odselila.

- Iskreno, ne mogu doći k sebi kad sam čula što se dogodilo. Pa on mi je sinoć bio u trgovini. Kupio je cigarete, bio je dobro raspoložen, čak se nešto i našalio - rekla nam je prodavačica u obližnjoj trgovini koja je poznavala nesretni par.

- Uvijek su izgledali kao skladno, sve do ovog ljeta. Znam da je ona prodavala voće i povrće na tržnici, a on je izrađivao stolariju. Bio je vrlo vrijedan, radio je po cijele dane, ali i ona također. Dizala bi se rano ujutro, odlazila na tržnicu, a kad bi se vraćala kupovala bi ovdje u našoj trgovini. Uvijek normalni, pristojni, dobro raspoloženi... Znam da su imali problema, i on je sam govorio kako im je brak gotov. Ali da će ovako nešto napraviti, to mi nikad ne bi palo na pamet - zaključila je trgovkinja.


Naše društvo je upalo u krizu

U svijetu, ali i našoj državi vlada jedna opća zbunjenost. Prije su ljude odgajali sa zapovjedi da ne ubijaju, a danas čovjek više nikom nije bitan, kaže psihijatar Mijo Milas.

Reagirao je na ubojstva i brojne pokušaje ubojstva koje su zgrozile Hrvatsku u manje od sedam dana. Kaže da su se ljudi više nego ikad susreću s teškim nesrećama. Teško se mogu tome prilagoditi, ponestaje im empatije te sve brže zaboravljaju.



- Prosječan čovjek jako teško može slijediti sva ta zbivanja. Dobija dojam da život više ništa ne vrijedi, već je samo bitan neki opći interes i kapital. Psihijatrima je sve teže jer se oni uvijek bore, za svaki život - kaže Milas. Dodaje da je zbog brzih promjena u svijetu nastala velika kriza morala u kojoj nisu jasne granice. Zato su ubojstva i pokušaji sve okrutniji.

Hrvati su nažalost u manje od tjedan dana svjedočili brutalnim sudbinama. U Zagrebu je poznanik pretukao beskućnicu, dok je drugi zapalio kuću u kojoj su je ostavili. Prošlog petka žena je mužu u Osijeku zarila nož u vrat. Liječnici su ga uspjeli spasiti. Karlovčani su pak u utorak pronašli mrtvog mladića. Zvonio je ljudima za pomoć, a na kraju ga je netko ubio.

luscic

Nedavno se odselila od muža

Marica je Borisa prijavila u lipnju zbog nasilja. Pred kćeri je navodno prijetio kako će ‘nekoga ubiti’. To je kasnije negirao.

Pucao iz strojnice kućne izrade


Tijekom očevida je na tlu ležalo oružje ubojice, kratka strojnica Zagi. Takvo oružje izrađivali su početkom 90-ih.


Spremala se za posao na tržnici


Maricin kombi bio je pun voća i povrća jer je radila na tržnici. Suprug je čekao da izađe iz zgrade te ju je izrešetao

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović