Obavijesti

News

Nastavlja se najbolja subotnja rapsodija u MSU uz Pipse

Nastavlja se najbolja subotnja rapsodija u MSU uz Pipse
1

Ljeto u MSU nastavlja sa svojom subotnjom rapsodijom najbolje pop i rock glazbe, filma i kulture! Nakon koncerta benda "Kormorany" i nakon indie­pop atrakcije Pavela, na binu se penju Pips, chips i videoclips

Za Ivaniša kažu da je već četvrt stoljeća u grozničavoj potrazi za savršenom pop pjesmom. Pa smo u toj potrazi od njega dobili i „Malu fuficu“ i „Dinamo ja volim“, „R'n'R zvijezdu“, briljantni album „Fred Astaire“, Rositu Perdingo“,  „Mrguda“, „Zdenku i vanzemaljce“... Za njihov posljednji album „Walt“, posvećen legendarnom autoru crtića, najbolja preporuka bila je kritika u kojoj je zaključeno da je riječ o „najboljem albumu na ovim prostorima još od 'Odbrane i poslednjih dana' Idola“.

Tvrdoglavi i nepomirljivi Ivaniš alias Ripper alias Daddy svojom aktualnom inkarnacijom benda pokazuje da još ni izdaleka nije ispucao svu svoju autorsku municiju i da je na tragu kreativne eksplozije iz sredine 1990-ih. Podjednako drzak kao i prije 20-ak godina, otprilike isto onako savršeno svjestan što točno ne želi kao i tada, Ivaniš danas predvodi bend tako dobro da će ne jednom fanu pasti na pamet da bi ga vrlo rado vidio i na čelu naše republike. A ako ne to, onda će mu zasigurno pohoditi koncert na krovu MSU-a.

Otvaranje serije koncerata

Pipsi otvaraju seriju koncerata u sklopu Ljeta u MSU-u koja je obilježena zaglušujućim gitarskim bombardiranjem po ukusu MTV generacije i sve one koji se tako osjećaju. Nakon njih slijedi nepoderivi Let3, potom TBF sa svojim savršenim mediteranskim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu i Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja. Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Ulaznice nabavite na blagajni MSU­a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima ili na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola.

Deviza Ljeta u MSU­u i ove je godine da je svaki koncertni dan cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pipse 2. srpnja vrijedit će i za talijansku filmsku dramu "Mladost", ulaznica za Let3 9. srpnja otvarat će i vrata kina za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi".

Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na bogatu prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika, ali i koji se više nikad nije sasvim oporavio ni od razaranja ni od Željezne zavjese.

Festival Ljeto u MSU ove godine podržavaju Turistučka zajednica grada Zagreba, Petrol, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje. Dođite ljetovati u MSU brzim, povoljnim, zelenim prijevozom Eko taxija pozivom na broj 1414. Eko taxi časti sve goste Ljeta u MSU s 10% popusta na sve prijevoze od i do MSU-a uz predočenje karte, a prilikom narudžbe taxija naglasite dipečeru da ljetujete u MSU.

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU­u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

24sata vodi najveće obožavatelje Pipsa na koncert, prijavi se na natječaj!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.