Obavijesti

News

Komentari 78

Ne može im nitko ništa: Jesu li Mamić i ekipa jači i od Uskoka?

Ne može im nitko ništa: Jesu li Mamić i ekipa jači i od Uskoka?
1

Nakon svadbe Matea Kovačića pravnici priznaju: "Nema zapreke da Zdravko Mamić, optužen zbog mutne prodaje igrača, i svjedok Dejan Lovren zajedno pjevaju, plešu i komuniciraju

VIDEO

Kad je na Kovačićevoj svadbi bend zasvirao poznati narodnjački hit “Ne može nam ni’ko ništa”, na binu su se popeli Lovren i Jedvaj, a ubrzo im se pridružio i Zdravko Mamić koji se skinuo i zaplesao. Nedostajao je tamo samo nogometaš Real Madrida i hrvatski reprezentativac Luka Modrić da bi atmosfera bila potpuna. Mogao je Mamić promijeniti stihove i zapjevati: “Ne može mi nitko ništa, jači sam od Uskoka!” jer mu, barem se zasad tako čini, doista ni Uskok ništa ne može. Naime, Dejan Lovren trebao je u srijedu svjedočiti na Županijskom sudu u Osijeku gdje Zdravku, njegovu bratu Zoranu Mamiću, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sude zbog sumnji u izvlačenje 116 mil. kuna iz kluba, no Zdravko je vještim manevrom uspio to odgoditi.

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Naprasno je tijekom rasprave napao svoje odvjetnike Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković te im otkazao punomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Kupio” je Mamić time vrijeme do rujna kad će Lovren ipak morati zasjesti na klupu za svjedoke. Iako je nogometaš jedan od svjedoka koji je Mamića teretio u istrazi, s pravne strane ne postoji prepreka da oni komuniciraju ili budu zajedno na svadbi.

Naime, ako su Mamiću u istrazi i izrekli mjeru opreza zabrane kontaktiranja sa svjedocima, ona je nestala u trenutku podizanja i potvrđivanja optužnice jer više ne postoji mogućnost utjecaja na istragu, objasnio nam je odvjetnik Čedo Prodanović. S time se slažu i ostali pravni stručnjaci koje smo kontaktirali.     

Utjecanje na svjedoke i bez mjera opreza je samo po sebi kazneno djelo, kao i poticanje na davanje lažnog iskaza te se podrazumijeva da ih okrivljenik ne smije činiti, objasnio je zagrebački odvjetnik Branko Šerić. Dodao je da Uskok ima mehanizme što učiniti ako sumnjaju da je netko dao lažan iskaz ili nekoga na to poticao.

- Oni mogu podnijeti kaznene prijave zbog davanja lažnog iskaza ili sprječavanja dokazivanja - kazao je Šerić.

Naravno da samim time, ne postoji nikakva pravna zapreka ni da sin Zdravka Mamića, Mario, u subotu prije svadbe u zagrebačkom restoranu na Kvatriću ruča sa svjedokom Dejanom Lovrenom. I dok je Luka Modrić, zasad bez posljedica, na sudu rekao da se ne sjeća kad je točno potpisao sporni aneks ugovora i da nije sve rekao baš onako kako su tužitelji unijeli u zapisnik, Lovrenova pozicija je takva da ima puno manje manevarskog prostora. Naime, Lovren je u istrazi potvrdio da je sporni aneks ugovora sa Zdravkom Mamićem potpisao nešto prije prelaska u Olimpique Lyon 2010., a ne 2007., kako je označeno na dokumentu. To je potvrdilo i grafološko vještačenje koje je pokazalo da je Lovrenov aneks ugovora sastavljen tek u rujnu 2009.

Stoga i kada bi na sudu u Osijeku rekao kako je podjelu sredstava imao dogovorenu prema aneksu ugovora od 9. siječnja 2007., USKOK bi jednostavno mogao utvrditi da to nije istina.

Taj aneks bio je temelj za transfer novca s računa Dinama na račun Dejana Lovrena u ožujku 2011. Radilo se o 25,8 milijuna kuna, a da bi Dinamo mogao to isplatiti podigao je par dana ranije 4,4 milijuna eura kredita. Lovren je uplaćeni iznos podigao i predao ga Zoranu Mamiću, tvrdi Uskok, koji je novac podijelio sa Zdravkom i Marijem, a Dinamo je vratio kredit. Da ugovora o obeštećenju nije bilo 2007. tijekom istrage potvrdio je i Lovrenov otac, koji također u srijedu zbog Mamićeva ispada nije dobio priliku završiti svoje svjedočenja na sudu u Osijeku.

Hrvatskom reprezentativcu koji trenutno igra u engleskom Liverpoolu, ovih dana doista nije lako. Nakon što je njegovo svjedočenje u Osijeku u srijedu odgođeno, Lovrenu su lopovi u noći na četvrtak provalili u stan na zagrebačkom Gornjem Bukovcu. Ukrali su mu nakit i novac, a prema izvješću policija, šteta je više tisuća kuna. Lovrena je provala jako uznemirila.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a