Obavijesti

News

Komentari 606

Ne odustaje: Istinska žena je poslušna mužu, Crkvi i Bogu...

Ne odustaje:  Istinska žena je poslušna mužu, Crkvi i Bogu...
1

Nastavlja po starom: Dekan đakovačkoga KBF-a Ivica Raguž napisao je u Glasu Koncila kako žene trebaju biti poslušne i ponizne, a i u novoj objavi tvrdi isto to

VIDEO

Članak “Marijina poslušnost i žene danas”, objavljen u Glasu Koncila, izazvao je veliku buru u javnosti. Autor teksta, dekan Ivica Raguž, čak ni nakon lavine negativnih reakcija i kritika ne prestaje braniti svoje kontroverzne i šovinističke stavove.

Sramotan članak svećenika i dekana đakovačkoga KBF-a Ivice Raguža u kojem piše kako žene trebaju biti poslušne te ne smiju ispitivati previše i dalje izaziva mnoge reakcije žena u Hrvatskoj.

Najoštriji komentar ostavila je studentica teologije Lana Bobić. U otvorenom pismu Ragužu, Lana je napisala: “Marija Bogorodica bila je poslušna žena, zbilja jest. No nema apsolutno nikakve naznake u biblijskim tekstovima da je bila poslušna ili podložna muškarcu ili čovjeku uopće.”


Raguž je brzo odgovorio na “napade mržnje usmjerene protiv njegova članka”. Nakon nekoliko dana i svega rečenog, umjesto isprike ženama u Hrvatskoj, odlučio je i dalje braniti svoje stavove.


- Članak razotkriva ‘nakane mnogih srdaca’ izvan, ali i unutar Crkve. Moja nakana je bila pokazati da se po Mariji pokazuje zapravo ‘moć poslušnosti’, tj. da po poslušnosti prema Bogu čovjek postaje istinski slobodan - napisao je svećenik Ivica Raguž na društvenim mrežama.


- Time se samo ističe da je muškarac ‘glava’, da on predstavlja aktivni princip, onaj koji treba imati inicijativu, ali uvijek u ljubavi. Žena je ipak drugotna jer se priklanja muškarcu, jer je pasivni princip, ali uvijek u ljubavi - pojasnio je velečasni Ivica Raguž.

Osim studentice teologije koja mu je  odgovorila prije nekoliko dana i time skupila simpatije diljem zemlje, svoj je odgovor napisao i Ivo Anić čiju je objavu dosad podijelilo više od tisuću ljudi, a pročitati ju možete na Facebooku.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 606
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.