Obavijesti

News

Komentari 158

Ostao uključen mikrofon: 'Koje stanke, i tak niš' ne delate...'

Ostao uključen mikrofon: 'Koje stanke, i tak niš' ne delate...'
1

Predsjednik Sabora Željko Reiner odobrio je četiri zahtjeva za stankom te su se zastupnici počeli ustajati. No, nekome je ostao uključen mikrofon pa je komentirao nerad u Saboru...

VIDEO

Saborska sjednica u petak počela je s četiri zahtjeva za stanku. Most i BUZ tražili su da progovore o istoj temi, odnosno o pedagoškom standardu. Laburisti su se odlučili još jednom osvrnuti na optužbe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na račun bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i bivšeg premijera Zorana Milanovića, dok je Gordan Maras u ime SDP-a najavio raspravu o unutarpolitičkoj situaciji u Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora Željko Reiner odobrio je zahtjeve za stankom te su se zastupnici počeli ustajati. No, nekome je ostao uključen mikrofon.

- Koje stanke, i tak niš ne delate - rekao je netko u sabornici.

Govorili o prosvjedu odgajateljica

U ime Mosta govorio je Marko Sladoljev, koji se osvrnuo na prosvjed odgajateljica u vrtićima u Zagrebu u četvrtak. 

- Ono što je zanimljivo jest da one ne traže veću plaću za sebe, nego bolje uvjete rada za one kojima su posvetile svoj rad a to su djeca - naglasio je dodavši kako je do prosvjeda došlo u gradu 'koji financira nogometne klubove koji su kao udruga građana, a koji su, ako se optužnice dokažu, prali novac u off shore companijama, u gradu koji kupuje automobile od milijuna kuna, u gradu koji radi fontane, a ne vrtiće'. 

- Nemojte me krivo shvatiti, smatram da su fontane lijepe, ali pitanje je prioriteta - rekao je Sladoljev. 

Na istu temu osvrnuo se i Milivoj Špika, u ime HSLS-a i BUZ-a. No, s drugačijim stavom. 

- Mi smo ovdje nacionalni parlament i onda se svedemo na neku lokalnu razinu i pričamo o nekom lokalnom problemčiću. I onda kako bismo nekog denucirali počinjemo spominjati viškove, automobile, fontane i nešto slično. Ne možete izaći ovdje i pričati o pedagoškom standardu pozivajući se na jedinicu lokalne samouprave samo iz razloga da biste se nekom dodvorili.Sloožit ću se u jednom, da treba raditi na poboljšanju pedagoškog standarda u svakom djelu Hrvatske. Ali nemojte uspoređivati Zagreb s nijednom jedinicom lokalne samouprave jer ćete naići na zid - rekao je Špika. 

Neće biti rasprave o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika 

Zastupnici će raspraviti konačni prijedlog Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova. Obveze trgovaca u potrošačkim sporovima do sada su bile regulirane kroz Zakon o zaštiti potrošača, a sada se u skladu s europskim direktivama donosi poseban zakon po kojem će trgovci morati obavještavati potrošače o svojim obvezama.

U slučaju kada se spor ne može riješiti putem pisanog prigovora potrošača, trgovac će ga u odgovoru morati obavijestiti o mogućnostima pokretanja postupka pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Uobičajenog glasovanja o raspravljenim točkama ovoga petka neće biti. Tako ni ovoga tjedna neće biti donesen zakon kojim bi se ukinuo ured bivšeg predsjednika Republike Stipe Mesića, o kojem se prije tjedan dana nije glasovalo jer je oporba napustila sabornicu i tako srušila kvorum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.