Obavijesti

News

Komentari 315

'Neće biti koalicije sa SDP-om, Milanović je potrošen, déjà vu'

'Neće biti koalicije sa SDP-om, Milanović je potrošen, déjà vu'
1

Strašno je zanimljivo što je Milanović uspio izgovoriti u ovoj kampanji. S 29 i pol godina sam vodio izbornu kampanju HDZ-a, a on je postao SDP-ovac s 35 godina, kaže Plenković

VIDEO

Jedina anketa prava će biti 11. rujna, a mislim da sam vratio HDZ na rezultat od prošle godine 8. studenog. Ušao sam u utakmicu da bih pobijedio, rekao je u ponedjeljak za RTL Andrej Plenković, šef HDZ-a. Rekao je da HDZ u kampanji nije imao ekscesa osim malog vezanog uz Culeja. 

- Razgovarao sam s Culejom i ispričao se gospodinu Kajtaziju. To je bio mali incident. HDZ se u kampanji nije spuštao na osobne razine i nije doticao tuđe obitelji - rekao je Plenković. Što se tiče uvjeta Mosta koje su oni postavili az eventualnu koaliciju, Plenković je rekao. 

- U pregovorima u postizbornoj fazi ću pristupiti cjelovito. Neke od tih točaka su zanimljive, a neke trebamo vidjeti. Ne trebamo banalizirati javne dužnosti, treba se boriti protiv korupcije. Treba depolitizirati uprave javnih poduzeća i postaviti ugledne menadžere. Ambicija nam je porez na dohodak odnosno podići osnovicu na 20.000 kn, dakle oni koji imaju preko 20.000 kuna plaću za njih uvesti novi budući razred od 36 posto - rekao je Plenković i rekao da smatra da je u Hrvatskoj plaća od 20.000 kuna visoka. 

"Imam ono što sam zaradio od plaće"

Što se tiče njegove imovinske kartice, Plenković je rekao: 'Plaća u EU parlamentu jednaka je svima. Ja radim za ono što sam dobio mandat hrvatskog naroda i plaćam porez u Hrvatskoj. Plaća mi je 4000 eura. Ništa ne skrivam, moja je kartica bila ranije objavljena, imamo stan auto, prihode od plaće i to će biti na službenim stranicama Povjerenstva čim se steknu uvjeti. Objavit ću kasnije sve. Imam ono što sam zaradio od plaće'. 

Na Milanovićeve prozivke o tome kada se Plenković priključio HDZ-u, šef HDZ-a je rekao: 

- Strašno je zanimljivo što je Milanović uspio izgovoriti u ovoj kampanji. S 29 i pol godina sam vodio izbornu kampanju HDZ-a, a on je postao SDP-ovac s 35 godina.

Na pitanje kako komentira slučaj Ive Sanadera i njegovo vođenje HDZ-a, Plenković je rekao:
- Nisam bio član HDZ-a kada ga je vodio Sanader. ali tome pristupam odgovorno. Bilo je i pogrešaka, sve ono što je nije bilo dobro, ja ću kao lider HDZ-a nastojati ispraviti, ali izražavam žaljenje za sve one greške koje su učinili neki prethodnici. 

Na pitanje Zorana Šprajca hoće li se ispričati za malverzacije HDZ-a. Plenković je rekao:

- HDZ je stranka koja je pridonijela najviše stvaranju moderne Hrvatske. HDZ odgovara za budućnost.

Plenković je rekao da nema koalicije s SDP-om. 

- S Milanovićem i drugim političkim akterima mogu razgovarati o strateškim nacionalnim interesima jer ih respektiram. ali nema znaka jednakosti između mene i Milanovića. On je prošlost, on je potrošen, on je deja vu - rekao je Plenković. Što se tiče eventualne kolacije s HDSSB-om, Plenković je rekao da će HDZ razgovarati sa strankama koje su im bliske. Što se tiče Jadranke Kosor, Plenković je rekao da su Kujundžić i Prgomet sami izašli iz HDZ-a, dok je Kosor izbačena i ona mora proći drugačiju proceduru. Rekao je i da mu ona nije čestitala kada je postao predsjednik HDZ-a.

Komentirajući izjave biskupa Vlade Košića, koji je vjernicima preporučio za koga ne glasovati, rekao je da odvojenost crkve i države ne znači da crkva nema pravo dati mišljenje o važnim pitanjima. Vjeronauk treba ostati u školama, smatra. Govoreći o pobačaju, Plenković je rekao kako za njih život počinje začećem i kako žele pomoći majkama ako se dogodi koja neželjena trudnoća, da ne dođe do pobačaja.  

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 315
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora