Obavijesti

News

Komentari 248

'Nećete me se riješiti': Mesić zbog ureda ide na Ustavni sud

'Nećete me se riješiti': Mesić zbog ureda ide na Ustavni sud
1

Bivši predsjednik Mesić ipak se dobro snašao. Osigurao si je i ured u građevinskoj tvrtki Ingri, gdje je na čelu nadzornog odbora za izdašnu naknadu

VIDEO

Dan kad stupi na snagu zakon o ukidanju mojeg ureda, Ustavni sud će dobiti zahtjev za ocjenu ustavnosti tog zakona i da se on obustavi od primjene do konačne odluke suda.

Kaže to ekskluzivno za 24sata Stjepan Mesić, koji ne odustaje od borbe za svoj Ured bivšeg predsjednika Republike.

- Zakon ima retroaktivno djelovanje i pisan je samo za jednog čovjeka. Ako me i Ustavni sud odbije, idemo na sud za ljudska prava u Strasbourgu. Valjda tamo Ivan Tepeš nema utjecaj - sarkastičan je Mesić.

Vlada planira praktički ukinuti novac Mesiću za njegov ured, koji je godišnje trošio između 700.000 i 800.000 kuna. Zakon bi već bio izglasan da su vladajući uspjeli sakupiti kvorum. Prvo je predlagao zakon HSP AS, koji vodi Ivan Tepeš, a zatim i Most. Mesić si je ipak osigurao i rezervni položaj za nastavak svog rada iako još o tome ne želi govoriti. Saznali smo da će mu ured, u slučaju da ga izbace iz Grškovićeve ulice u Zagrebu, biti u građevinskoj kompaniji Ingri.

Mesić je tamo predsjednik nadzornog odbora, a navodno za to prima i izdašnu naknadu veću od 6000 kuna. S njim bi mogla ići i njegova dosadašnja voditeljica ureda. Prema našim spoznajama, imat će dva ureda po oko 35 četvornih metara za nastavak svog rada. Oni se već sad pripremaju za slučaj izglasavanja spomenutog zakona.

- Predsjednik nadzornog odbora ima pravo na ured i može ga koristiti i u neke druge svrhe - kaže nam predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim.

On kaže da zasad nema nikakvih promjena i nije krenulo preuređenje te da je sve isto kao i do sada.

Na izravno pitanje hoće li imati “rezervni položaj” u Ingri ako bude morao napustiti Grškovićevu, Mesić kaže da će potrajati to njegovo iseljenje upravo zbog pravne borbe. Ali kaže da smatra kako još može pomoći hrvatskim tvrtkama da dobiju poslove u inozemstvu.

- Sigurno neću posjed svog ureda oružjem braniti. Ja još čekam da me netko obavijesti i objasni zašto planiraju ukinuti ured bivšeg predsjednika – zaključuje Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.