Obavijesti

News

Komentari 85

'Nedolasci u Jasenovac napad su na ministra Hasanbegovića'

'Nedolasci u Jasenovac napad su na ministra Hasanbegovića'
1

U ime svoje stranke izrazio je potporu inicijativi Udruge 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" o potrebi zakonskog legaliziranja pozdrava "Za dom spremni"...

VIDEO

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić izjavio je u utorak kako iza odluka koordinacije Židovskih općina i Srpskog narodnog vijeća o nedolasku na službenu komemoraciju u Jasenovac stoji izravni napad na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a od HDZ-a očekuje da ne dopusti "kadroviranje" u Vladi pod pritiskom. 

Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku nemuštim ocijenio obrazloženje koordinacije Židovskih općina i SNV-a kako 22. travnja, na obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora u Jasenovcu, neće doći na službenu komemoraciju zbog fašizacije Hrvatske i nezadovoljstva stalnim postavom u Spomen domu Jasenovac. Prozvao ih je da time na najgrublji način vrijeđaju hrvatsko društvo i narod, kao i hrvatsku Vladu koja je državni pokrovitelj komemoracije.

Zapravo je, smatra, riječ o izravnom napadu na ministra Hasanbegovića koji bi trebao doći na komemoraciju, poručivši kako ministar tamo i treba doći jer je riječ o događaju koji financira njegovo ministarstvo. "Držim da će Hasanbegović doći odati poštovanje prema žrtvama Jasenovca, koje nikada nitko u Hrvatskoj ne dovodi u pitanje, kao ni karakter režima koji je radio to što se radilo u Jasenovcu", kazao je Đapić.

U ime svoje stranke izrazio je potporu inicijativi Udruge 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" o potrebi zakonskog legaliziranja pozdrava "Za dom spremni", istaknuvši kako u njegovoj stranci taj pozdrav ne smatraju ustaškim, nego pozdravom dragovoljaca HOS-a, "koji je ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale Hrvatsku".

"Razumijem kako to smeta Šešelju, Vučiću, Nikoliću, Pupovcu, ali ne smeta većini hrvatskog naroda. Tu inicijativu treba podržati. Imamo instrumente da to izborimo, posebice ako se nastavi ovakva hajka na dragovoljce HOS-a i pozdrav 'Za dom spremni', a to je hrvatski nacionalni referendum kojim možemo, konačno, i tu stvar razjasniti u Hrvatskoj", zaključio je Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"