Obavijesti

News

Komentari 141

Nedosljednost: Protiv je ovrha, a sebi kupio ovršeni stan...

Nedosljednost: Protiv je ovrha, a sebi kupio ovršeni stan...
2

Udruga Franak i Živi zid štite ovršenike i dužnike u francima, a Juro Martinović kupio stan od ovršene dužnice u francima. Martinović kaže da je stan bio prazan i da ga nikad ne bi kupio da su ljudi bili u njemu

VIDEO

Juro Martinović je situirani zagrebački odvjetnik. Iako je na prošle izbore išao s Mostom, sad je prvi na listi koalicije Živog zida, članova Udruge Franak i Promijenimo Hrvatsku.

Martinović se s kolegama Ivanom Lovrinovićem i Ivicom Mišićem odcijepio od Mosta, a sad po anketama imaju dosta šanse ući u Sabor na krilima popularnosti Živog zida. Martinović je prošle godine kupio stan u Zagrebu od 99 četvornih metara i to dražbom na sudu, nakon što je stan ovršila banka. Dužnica (podaci poznati redakciji) je imala kredit od 267.000 švicarskih franaka iz 2006. godine i očito ga više nije mogla plaćati. Njena obitelj s kojom smo razgovarali nam je rekla da se razvela već ranije od supruga. Teško se razboljela, tvrtka koju je imala je propala i zato joj je banka uzela stan. Zanimljivo, dužnicu je u cijelom postupku zastupao Martinovićev partner Vinko Adžić s kojim ima ured, pa je Martinović očito imao podatke o stanu.

Živi zid je uzletio na borbi protiv banaka i za ovršenike. Partneri iz Udruge Franak su godine posvetili borbi za zaštitu dužnika u francima.

Martinović kaže da nije znao pozadinu ovrhe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj prvi uvjet je bio da unutar stana nema obitelji niti stvari. Stan u kojem netko živi ne bih uzeo ni badava. Živi zid je protiv deložiranja obitelji kao i ja. Ovaj je bio prazan i takvih sudskih postupaka imate stotine - kaže Martinović i dodaje da je stan kupio kćeri. Za njega je izdvojio nešto više od milijun kuna.

Čelnik Živog zida Ivan Sinčić ga podržava.

- Martinović nije nikoga deložirao niti je kupio kuću sa živim ljudima za 10 posto vrijednosti, kako to radi ovršna mafija. Kupio je prazan stan po tržišnoj cijeni i time nije prekršio naša načela - odgovorio nam je Sinčić. Ističe da ih je Martinović besplatno zastupao u sporu s HEP-om kad su građanima uključivali struju.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović