Obavijesti

News

Komentari 25

Ivan: Nekoć sam bio premali za školu, a danas osvajam medalje

Ivan: Nekoć sam bio premali za školu, a danas osvajam medalje
2

Ivana su zbog niskog rasta jedva upisali u školu. Djeca su mu se rugala, a on se zainatio i postao najbolji đak. Osim što je briljantan u školi, obožava izvanškolske aktivnosti

VIDEO

Da na Rebru nismo dobili nalaz da Ivan ima problema s rastom, ne bismo ga upisali u 1. razred Osnovne škole u Sokolovcu, ispričala nam je Dijana Matijašić (32), samohrana majka dječaka koji je prije šest godina imao samo 104 centimetra i 14 kilograma.

Ivan je bio 16 centimetara niži i četiri kilograma “ispod crte”. No majčina se upornost doista isplatila jer je Ivan svih šest razreda prošao s čistom peticom i najbolji je učenik u školi. Prema zadnjim mjerenjima, dječak ima 122 cm i 19 kilograma. Tek sad je dva centimetra i jedan kilogram iznad norme za prvašića.

- Kad sam došao u školu, svi su mi se rugali i smijali te mi govorili kako sam zalutao jer sam trebao otići u vrtić a ne u školu. Ja sam se zarekao da ću zato biti najbolji učenik i to sam ostvario - kaže dječak, koji razgovara poput odrasle osobe.

- Ivan je po razmišljanjima i ponašanju iznad svoje generacije. Sve ga interesira. Uz školsko gradivo nema područja u koje on ne želi ‘zaviriti’ – kaže njegova razrednica Biljana Grozdan Novosel. Unatrag godinu Ivan si svaki dan prije spavanja daje hormon rasta. Kaže da su mu nakon toga i snovi daleko ljepši.

- Imam osjećaj da se tijekom sna moje tijelo budi i rasteže. Osjetim u nogama da bih se želio ispružiti u beskraj i takav mi je osjećaj u cijelom tijelu. To lijek djeluje. I ne boli me dok se pikam, više me škaklja – dočarao nam je Ivan.

Osim što je briljantan u školi, obožava izvanškolske aktivnosti. Voli i engleski jezik, informatiku, a na turnirima u karateu osvojio je pregršt medalja. Kaže da izdvaja pobjedu u kojoj je David pobijedio Golijata.

- Savladao sam protivnika koji je bio od mene dvostruko teži i barem za dvije glave viši. Pobjedu mi je donijela moja brzina - zaključuje vedro ovaj svestrani dječak.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati