Obavijesti

News

Komentari 65

Nevrijeme rušilo stabla, nosilo krovove, kiša poplavila ulice

Nevrijeme rušilo stabla, nosilo krovove, kiša poplavila ulice
48

Jako nevrijeme pogodilo je područje Osijeka, Lipika, Pleternice, Vukovara. Jak vjetar rušio je sve pred sobom, ceste su poplavljene, a u Osijeku se pojavila i pijavica

VIDEO

Olujno nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima poharalo područje Lipika nosilo je krovove i rušilo stabla. Kako su nam potvrdili stanovnici Lipika, na nekoliko mjesta u gradu stvorile su se bujice na prometnicama, a više od sat vremena grad je bio bez električne energije. Najkritičnije je bilo na petlji između Lipika i Pakraca gdje nakon svake malo jače kiše, ispričali su Lipičani, nastane poplava.

Jak vjetar odnio je krov sa stambene zgrade u Vukovarskoj ulici i nosio je crijepove s kuća u Šeovici, a osim prometnica poplavljen je i središnji gradski park.

Vatrogasci su imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode i uklanjanjem srušenih stabala.

Nevrijeme je pogodilo i Pakrac gdje se nekoliko stabala srušilo na željezničku prugu. Javio nam se i čitatelj koji kaže da je jako nevrijeme pogodilo Pleternicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Olujno nevrijeme rušilo stabla i potopilo ceste

Pokretanje videa...

00:29

Jaka tuča u osam minuta uništila uljanu repicu

Olujno nevrijeme, nije poštedjelo niti Brodsko-posavsku županiju, jaka kiša, vjetar i tuča nanijele su štete na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i poljoprivrednim kulturama. Najviše je nastradao zapadni dio županije, točnije područje Općine Staro Petrovo Selo. Neka mjesta u toj općini zbog vode koja se izlila iz potoka i kanala uz cestu neko vrijeme su ostala odsječena od ostatka općine. Na području Tisovca, mjesta kojeg olujno nevrijeme ne može zaobići, padao je led, mjestimično veličine oraha, uništena je soja, koja je za koji dan trebala biti ovršena, stabljike kukuruza su pretrpjele štetu, uništena je većina povrtlarskih kultura. Jaka tuča pokosila je u ponedjeljak uljanu repicu na zapadnoslavonskim poljima.

- Nažalost, na 34 hektara našeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva jaka tuča je za osam minuta u potpunosti uništila svu uljanu repicu. Danas smo trebali početi kombajnirati tu uljaricu, no nevrijeme nas je preduhitrilo, tako da od žetve neće biti ništa -  rekao je nakon što je prošlo nevrijeme Željko Trnka iz Dragalića koji je ove godine prema stanju i izgledu usjeva očekivao rekordan prinos od oko četiri tone po hektaru.
Oluja je oko 16 sati zahvatila samo središte Slavonskog Broda, jak vjetar lomio je grane drveća, no na sreću nije bilo većih šteta, osim poplavljenih podruma, pa su vatrogasci imali pune ruke posla. 

 

'Vjetar je pokidao drveća po cijelom Vukovaru'

- Baš je jako puhao i padala je obilna kiša. Vjetar je pokidao drveća po cijelom gradu - rekao nam je čitatelj iz Vukovara koji je također zadesilo olujno nevrijeme. 

Planula kuća u Đulovcu

Kuća je planula u ponedjeljak oko 17 sati u Đulovcu. Pretpostavlja se da je udar groma izazvao požar na kući u kojoj, kako kažu susjedi, trenutno nitko ne živi. Vatra je zahvatila krovište koje je u potpunosti izgorjelo. Vatru su ugasili pripadnici JVP -a Daruvar i DVD-a Đulovac. Iz policije su nam kazali da je u tijeku očevid. Nakon očevida bit će poznati detalji kao i visina štete.

Pokretanje videa...

00:50

Pokretanje videa...

01:34

 

U Osijeku se pojavila pijavica: Dizala krovove i lomila drveća

Orkansko nevrijeme praćeno kišom, ledom, grmljavinom i munjama pogodilo je Osijek oko 17 sati. U kratkom roku oluja se spustila nad šire područje Osijeka, a u pojedinim dijelovima grada pojavila se i pijavica koja je dizala krovove s kuća i lomila drveće.

Sat vremena užasa kakvog ne pamte ni stari Osječani umnogome je napravilo strahovite probleme građanima. Cijelo naselje Sjenjak našlo se pod vodom. Park kulture u centru grada polomljen je i izgleda kao bojno polje. Ulica Europske avenije posve je blokirana i zatrpana polomljenim i srušenim drvećem. Na Bosutskom naselju, gdje se stvorila pijavica, dosta je kuća ostalo bez dijelova krova. Cijelim gradom i okolnim naseljima letjeli su crijepovi, žardinjere, stolice, kante za smeće.

Puno je automobila 'nastradalo' od srušenog drveća i komada odlomljene fasade sa zgrada. Brojne kuće u osječkom Donjem gradu, ali svuda uokolo našle su se pod vodom od silne količine kiše koja se u kratkom roku slila nad grad, a koju gradska kanalizacija nije uspjela pokupiti. Na pojedinim mjestima voda je izvirala iz šahtova. Podvožnjaci su se napunili vodom i nije bilo moguće proći kroz njih. Osječki vatrogasci pozivani su u pomoć na sve strane pa su svi angažirani na raščiščavanju prometnica. To je već drugo nevrijeme koje je pogodilo Osijek u 24 sata. 

- Izgledalo je kao monsun. Puhao je jak vjetar, padala je fasada sa zgrada, lomilo se drveće. Sve je to trajalo oko pola sata, rekao je čitatelj iz Osijeka.

Radnik 'zaglavio' u bageru: Na njega je palo drvo

U trenutku kada je Osijekom počeo divljati orkanski vjetar, u Donjem gradu trajali su radovi na sanaciji vodovoda. Radnika je iznenadila stara lipa koja mu se srušila na krov malog bagera u kojemu je sjedio i čekao da nevrijeme prestane. Srećom, slomljeno stablo nije ga ozlijedilo, ali je oštetilo bager toliko da radnik nije mogao izaći iz stroja. Vatrogasci su ga došli osloboditi, a policija je napravila zapisnik o šteti.

Nevrijeme zahvatilo i Zagorje

Jaka kiša i grmljavinsko navrijeme zahvatilo je i Zagorje. Jak vjetar rušio je i stabla. Jedno je palo na cestu u Krapini, u Ulici Ante Starčevića. Zbog pada stabla bile je zatvorena i Sljemenska cesta. Centar 112 u Krapini stalno je zaprimao poziv građana. Blatni nanosi blokirali su promet kroz Donju Šemnicu, a u Velikom Komoru kraj Mača grom je udario u drvenu klijet koja je u potpunosti izgorjela. Vatrogasci su pri gašenju uspjeli spasiti susjednu klijet.

Pokretanje videa...

01:47

Pokretanje videa...

00:48

Pokretanje videa...

00:45

Pokretanje videa...

00:20

Pokretanje videa...

00:51

Pokretanje videa...

00:15
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"