Obavijesti

News

Komentari 8

Ni 40 godina kasnije, ne zna se tko je bio "Abecedni ubojica"

Ni 40 godina kasnije, ne zna se tko je bio "Abecedni ubojica"
3

Nakon svakog ubojstva bio je barem jedan sumnjivac, ali krivac nije otkriven. Većina sumnjivaca ubila se, a s ubojstvom djevojčica ni serijski ubojica nije želio imati veze

VIDEO

U novom specijalu 'Nikad otkriveni ubojice' donosimo vam priče koje su šokirale javnost i navele na mnoge špekulacije o mogućim počiniteljima i motivima ubojstava. Unatoč opširnim istragama ovi zloglasni monstrumi nikad nisu pronađeni...

Tri djevojčice, stare 10 i 11 godina, silovane su i zadavljene početkom 70-ih godina prošlog stoljeća u Rochesteru , u američkoj državi New York. Zajedničko im je to što svaka žrtva ima ista početna slova imena i prezimena, a pronađena su na mjestima istog početnog slova kao i grada iz kojeg dolaze : Carmen Colon pronađena je u Churchvilleu, Wanda Walkowicz u Websteru i Michelle Maenza u Macedonu.

Nakon svakog ubojstva detektivi bi pronašli barem jednog sumnjivca koji se nije mogao povezati s drugim ubojstvima.

VIDEO

Policija je ispitala na stotine ljudi, ali ubojica nikada nije pronađen

Sve je počelo 16. studenog 1971. Carmen (10) se vraćala kući iz ljekarne. Do kuće nikada nije stigla. Njezino tijelo pronađeno je dva dana kasnije u jarku kraj ceste. Istražitelji su prema ozljedama na tijelu zaključili da je bila silovana i zadavljena. Međutim, nikakav trag o ubojici nije pronađen. Jedino sumnjivo bilo je što je djevojčica istih inicijala imena i prezimena pronađena na mjestu koje počinje tim slovom. Policija je tada mislila da je riječ o slučajnosti.

Bilo im je jasno samo da traže čudovište, ali nisu mogli otkriti što mu je okidač. Mještani su bili u strahu.

Prvi sumnjivac pobjegao je prije nego što su ga uspjeli ispitati

Lokalni detektiv Robert Russelo koncentrirao se na radnika u ladanjskom klubu. Otkrili su da je bio u blizini u vrijeme ubojstva, a ručno je mijenjao vrijeme dolaska na posao na električnom kartonu.

Provjerili su ga i otkrili kako je za njim raspisana tjeralica zbog napada na 15-godišnjakinju. Međutim, sumnjivac im je pobjegao prije nego što su ga uspjeli ispitati. Ostavio je sve svoje stvari, a nije ni podigao posljednju plaću.

VIDEO

Istovremeno, očevici su ispričali o neobičnom prizoru koji su vidjeli na dan nestanka djevojčice. Trčala je cestom, a ujak Miquel je vozio za njom unatrag . Iako nitko nije vidio da ju je zgrabio, tada je posljednji put viđena živa.

Osumnjičeni ujak također je pobjegao policiji

U automobilu njezina ujaka, koji je odgovarao boji koju su vidjeli svjedoci, pronađeno je nekoliko njezinih lasi i lutka. Iako je automobil bio sasvim nov, otkriveno je kako je nedavno detaljno očišćen. Taman kada je policija pomislila da imaju nešto, i on je pobjegao.

Detektiv Nick De Rosa pratio ga je sve do Portorika, ali Miquel je na kraju pronašao utočište u džungli.

Gotovo 17 mjeseci kasnije, u travnju 1973. godine , mama je Wandu poslala u trgovinu. Nikada se nije vratila. Wanda je također bila silovana, ali ovaj puta ubojica je ostavio DNK - sjeme na gaćicama.

Samo šest mjeseci kasnije, policija je pronašla silovanu i zadavljenu 11-godišnjakinju Michelle Maenza.

Je li ubojica bio provokator ili samo amater?

Ubojica je ostavljao tijela u šumi u blizini ceste, kao da je želio da ih brzo pronađu. Ipak, stručnjaci se ne mogu dogovoriti je li riječ o amateru ili provokatoru.

VIDEO

Detektiv Vito De Ambrosio posumnjao je nakon Wandinog ubojstva da je ubojica lokalni vatrogasac . Kasnije je još otkriveno kako je bio na lokacijama gdje su živjele sve tri djevojčice.

Početkom 1974. godine, policija je vatrogasca ulovila na djelu. Pokušao je silovati djevojčicu u garaži. Međutim, uspio je pobjeći, a na kraju se i ubio u automobilu.

Bio je kažnjavan zbog pokušaja silovanja 16-godišnjakinje koja je izgledala kao da ima devet godina. Ubojstva su nakon njegove smrti prestala. Činilo se kao da je slučaj zaključen.

Novinar Gerry Craig počeo je istraživati novog sumnjivca 1984. godine. Vjerovao je kako je ubojica Kenneth Bianchi , koji je već osuđivan zbog ubojstva prozvan davitelj s Hillsidea, Osuđen je na doživotni zatvor nakon što je zajedno s rođakom Angelom Buonom ubio 12 žena u Kaliforniji i Washingtonu krajem 70-ih godina. Ali, početkom 70-ih godina prodavao je sladoled u Rochesteru. Saznavši u zatvoru da je sumnjivac i za ta ubojstva, učinio je sve da skine ljagu sa svoga imena.

Ni okorjeli serijski ubojica nije se želio povezivati s ubojstvima djece

Čak ni okorjeli serijski ubojica nije želio da se njegovo ime povezuju s djecom. Njegova riječ ne znači puno, ali DNK analiza krajem 80-ih godina potvrdila je kako je doista nevin.

Tada su testirali i vatrogasca. Ni on nije ubojica. Pojavio se Miquel Colon i predao policiji. Pao je na poligrafu. Istražitelji su bili uvjereni da je silovao i ubio nećakinju, ali nisu ga mogli povezati s drugim ubojstvima.

Colon je iskoristio trenutak nepažnje za vrijeme ispitivanja i pucao si pištoljem u usta.

Ostao je još jedino radnik u kuhinji koga je trebalo testirati. Policija ga je pronašla na groblju u Ohiju. U vrijeme drugog i trećeg ubojstva, nije ni bio u Rochesteru, a ni DNK se nije podudarao.

Detektivi su razvili teoriju kako uopće nije riječ o jednom ubojici, već o više njih, a isti inicijali samo su slučajnost.

VIDEO

Je li ubojica prostitutki odgovoran i za ubojstva djevojčica?

Sve je ostalo na teorijama do uhićenja Josepha Nasoa 11. travnja 2011. godine . Naime, u razdoblju od kraja 70-ih do 1994. godine u Kaliforniji su ubijene četiri prostitutke, koje su, također, imale iste inicijale imena i prezimena: Roxene Roggasch, Pamela Parsons, Tracy Tofoya i Carmen Colon (istog imena kao ubijena djevojčica u Rochesteru).

Policajac je slučajno otkrio Nasoa. Došao je kod njega zbog redovne kontrole oružja i pronašao gomilu fotografija žena u neprirodnim položajima koje su djelovale mrtvo. Naso je tvrdio kako je to umjetnost. Naso je u vrijeme ubojstava živio u Rochesteru.

Za vrijeme saslušanja u siječnju 2012. godine otkriveno je kako je Naso vodio ' dnevnik silovanja '. Spomenuo je smrt djevojke u 'Buffalo šumi', za što su istražitelji vjerovali da se radi o državi New York. U dnevniku je opisivao kako je pratio svoje žrtve, iživljavao se nad njima, a zatim i fotografirao u seksualnim pozama s lutkama. Na sudu se branio sam. Priznao je kako je unajmljivao prostitutke te im plaćao za neobične fotografije, ali ubojstva nikada nije priznao.

Naso je za silovanja i ubojstva u Kaliforniji osuđen na smrtnu kaznu 2013. godine, ali nikada za ubojstva u Rochesteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...