Obavijesti

News

Komentari 41

Nije dobar šef onaj tko problem tvrtke rješava odbacujući ljude

Nije dobar šef onaj tko problem tvrtke rješava odbacujući ljude
1

Papa Franjo je naglasio i kako postoje dobri šefovi i oni koji to nisu. Dobar šef, kaže papa Franjo, mora prije svega biti radišan i stajati uz svoje radnike

VIDEO

Papa Franjo dobio je u subotu ovacije u tvornici u Genovi u kojoj je govorio o dostojanstvu radnika i osudio špekulante.

U velikom hangaru čeličane talijanske kompanije Ilva, pred tisućama radnika koji su klicali njegovo ime, papa Franjo je naglasio da "bez rada za sve neće biti dostojanstva za sve".

Odgovarajući na pitanja četiriju osoba među kojima šefa poduzeća i jedne nezaposlene žene, Franjo je pohvalio dobar rad, dostojanstven i častan. Iako ponekad može biti težak, vrlo malo stvari na svijetu donosi toliko radosti kao posao, rekao je.

"Bez posla se može preživjeti, ali da bi se živjelo potreban je posao", rekao je Papa, ocjenjujući da je nezaposlenost mladih znak "demokracije u krizi".

Kritizirao je ipak neke poslove poput onih u sektoru pornografije ili igara na sreću, ili tvrtke koje ne poštuju prava radnika ili prirodu, kao i hedonističko društvo koje vidi samo potrošnju i ne razumije vrijednost rada.

Papa je naglasio i kako postoje dobri šefovi i oni koji to nisu. Dobar šef, kaže papa Franjo, mora prije svega biti radišan i stajati uz svoje radnike.

"Onaj koji misli riješiti probleme svoje tvrtke odbacujući ljude nije dobar šef. Danas prodaje njihovo dostojanstvo, sutra će svoje", rekao je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca