Obavijesti

News

Komentari 56

Ministarstvo: Povlači se kikiriki u ljusci i dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o povlačenju kikirikija u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina, priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

 Zemlja podrijetla proizvoda je Kina i Egipat.

 "Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju", navodi se u priopćenju.

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

 Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o.  Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici http://marjan-voce.hr/ukusna-hrana/zdrav-zivot/obavijest-o-povlacenju-proizvoda%20.

 Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Povlači se dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda "Dimljeni filet pastrve/Forellenfilet Wechsler 500g", zemlje podrijetla Njemačke zbog sumnje da proizvod sadrži bakteriju Listeriju monocytogenes.

"Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je obavijest putem EU RASFF-a da je tijekom službene kontrole na tržištu Njemačke u proizvodu dimljeni filet pastrve „Forellenfilet Wechsler 500g“ postavljena sumnja da isti sadrži Listeriju monocytogenes.

 U provođenju mjera koje je poduzeo subjekt u poslovanju s hranom Wechsler Feinfisch GmbH proširena je lista proizvoda koji se povlače s tržišta na proizvode u pakiranju od 125g do 1000g, brojeva šarža od A16298124561 do A163011245612 s datumom roka trajanja od 27.11.2016 do 7.12.2016.", priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu.

 Prema dostavljenoj distribucijskoj listi trgovačkog lanca METRO Cash & Carry Deutschland GmbH, Düsseldorf, proizvod je kupljen od strane tvrtke Ferenčak d.o.o., Sesvete, dodaje se u priopćenju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati