Obavijesti

News

Komentari 17

Autocesta A1 u gustom dimu: Zatvorili promet zbog požara

Autocesta A1  u gustom dimu: Zatvorili promet zbog požara
6

HAC je zbog dima i smanjene vidljivosti zatvorio dionicu autoceste A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok u oba smjera. Doznajemo kako su vatrogasci na terenu i gase požar

VIDEO

U srijedu je ponovno autocestu A1, kod odmorišta Jadova, prekrio gusti dim od zapaljenog korova koji se, očito, oteo kontroli. Kako su nam dojavili čitatelji, dimom je zavijena dionica autoceste između Gospića i Zira. 

Hrvatske autoceste odmah su reagirale, te su, zbog dima i smanjenje vidljivosti, zatvorili dionicu autoceste A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok u oba smjera. Doznajemo kako su vatrogasci na terenu i gase požar.

Kako javlja HAK, obilazno se vozi državnom cestom Gospić-Medak-Sveti Rok (DC50).

Srećom, ovoga puta nije bilo prometne nesreće.

Podsjetimo, 17. veljače zbio se identičan incident. Dim od zapaljenog korova je, naime, i tada prekrio dionicu autoceste između Gospića i Svetog Roka, te je došlo do lančanog sudara sedam vozila, u kojem je, srećom, samo jedna žena zadobila lakše ozljede.

Oko autoceste su u to vrijeme  gorjeli brojni požari za koje su nam gospićki vatrogasci rekli da ih je bilo puno jer su ljudi palili korov, a vatra im se često otimala nadzoru pa je gorjelo na sve strane.

PU ličko-senjska tada je najavila kako će protiv pravne osobe i odgovorne osobe u HAC-ONC-u podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer, kako je navela policija, u HAC-u nisu vodili brigu i poduzimali primjerene mjere kako bi omogućili odvijanje sigurnog i nesmetanog prometa, tj. nisu pravovremeno zatvorili autocestu zbog dima.

HAC-ONC je nekoliko dana nakon incidenta objavio da će istražiti jesu li njihovi djelatnici napravili propuste jer nisu zatvorili cestu. Također, najavili su kako će podnijeti i kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su palili raslinje oko ceste i tako ugrozili promet.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca