Obavijesti

News

Komentari 49

Nisu došli na sud: Mučiteljima iz Poreča potvrđena optužnica

Nisu došli na sud: Mučiteljima iz Poreča potvrđena optužnica
1

Ugostitelj Vjeran Šalov i njegova supruga Vanesa mjesecima su izgladnjivali, tukli, zaključavali i kontrolirali Slavonku (43) koja je radila za njih u Poreču

VIDEO

Na pulskom je sudu u utorak zasjedalo Optužno vijeće u slučaju optužnice supružnika Vjerana i Vanese Šalov, koji su u Poreču mjesecima brutalno zlostavljali, ozljeđivali i držali kao roba 43-godišnju Slavonku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Na sudu se u utorak nisu pojavili ni optuženi niti tužiteljica. Optuženi Šalov je u pritvoru od uhićenja, a supruzi je izrečena mjera zabrane prilaska žrtvi. Odvjetnica žrtve Jasna Špiranović nije htjela komentirati slučaj već je samo naglasila da je optužnica potvrđena. Predsjednica Optužnog vijeća Vera Glasnović kazala je da su branitelji bili suglasni s dokazima iz optužnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Optužnica je potvrđena, a ja sam istaknula da sud u ovoj fazi postupka ne utvrđuje da je netko počinio neko kazneno djelo nego je li optužnica propisno sastavljena, što jest - kazala je Glasnović. Predmet je dobio sudac Denis Hek.

Podsjetimo, u slučaju koji je šokirao cijelu Hrvatsku, 43-godišnjakinja je došla u Istru raditi sezonski. Zaposlila se u ugostiteljskom lokalu Vjerana Šalova, no to se pretvorilo u noćnu moru.

Šalov i njegova supruga doslovce su zatočili svoju žrtvu te je mjesecima tukli, vrijeđali, iživljavali se na njoj, izgladnjivali je, zaključavali... Kako su poslije svjedočili susjedi, ženu je tukao i ponižavao čak i maloljetni sin vlasnika. Plaću nije dobivala iako su joj davali da radi najrazličitije poslove, a Šalov joj je povremeno dao nešto novca.

Kontrolirao je i s kim komunicira, a susjedi su navodno bili u strahu od nasilnog ugostitelja, pa nitko nije zvao policiju.

Priča je izašla u javnost kad je nesretna žena, nakon što su je majka i sestra uspjele izvući iz pakla zlostavljača, u srpnju završila u bolnici u teškom fizičkom i psihičkom stanju.

Rebra i čeljust su joj bili slomljeni, tijelo puno hematoma, a ni liječnici nisu mogli vjerovati u kakvom je lošem stanju.

Nakon hitne operacije čeljusti ženu su pustili da se oporavlja u krugu obitelji, no još dugo se psihički oporavljala.

Odmah nakon što je policija pokrenula istragu, Vedran Šalov je završio u pritvoru, uz određenu jamčevinu od 80.000 kuna.

I obitelj i mještani Poreča još tad su negodovali zbog preniske jamčevine, no Šalov je ostao u pritvoru.

- Iskreno se nadam da će nakon dokaznog postupka, koji će sigurno biti mukotrpan za moju klijenticu, okrivljeni biti proglašeni krivima i kažnjeni sukladno zakonu. Pred mojom su klijenticom još duge godine oporavka - rekla je Jasna Špiranović, brodska odvjetnica koja zastupa žrtvu, nakon podizanja optužnice na Općinskom sudu u Puli krajem listopada.  

Iživljavanje

Nesretnu Slavonku gotovo da nisu ni hranili, tukao ju je čak i njihov maloljetni sin, slomili su joj čeljust, zaključavali je...     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina