Obavijesti

News

Komentari 188

'Noću smo čuli korake po kući, a ujutro smo osjetili miris kave'

'Noću smo čuli korake po kući, a ujutro smo osjetili miris kave'
1

Mladi par uselio se 2006. u kuću u okolici Zagreba. Godinama su trpjeli lupkanje, otvaranje vrata, korake... Ipak, sve se umirilo otkada su se oko kuće pojavile vrane

VIDEO

Domaće i paranormalno: U Hrvatskoj je puno viđenja duhova. Pojavljuju se u raznim oblicima - sjenama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku... Najčešće su to duhovi pokojnika. Za vas smo istražili ukleta mjesta u Hrvatskoj i susjednim državama, ali i legende o vampirima i demonima koje lede krv u žilama. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Duhovi i demoni!

Čak se i pas čudno ponašao. Znao se zagledati u neku točku u zidu. Činilo se da gleda u nekoga, a nije bilo nikoga. Ponekad bi se strašno uplašio, počeo se tresti, a potom pobjegao i sakrio se pod stol, priča par iz okolice Zagreba, koji se 2006. uselio u kuću obraslu bršljanom.

Već prve noći shvatili su da nisu sami. Doduše, isprva su pomislili da su u kući provalnici. Muškarac se u gaćama i s nožem sjurio s kata ne bi li otjerao lopova. No lopova nigdje nije bilo, a zvukovi su neprestano dopirali. 

Sve smo pregledali. Nije bilo nikoga. Legli smo i zaspali, a ujutro nas je probudio miris kuhane kave

- Sve smo pregledali. Nije bilo nikoga. Legli smo i zaspali, a ujutro nas je probudio miris kuhane kave i pečenih jaja iako u blizini nije bilo susjeda - govore. Bilo im je čudno, ali nisu obraćali pozornost. Međutim, to se ponavljalo. 

Svaku večer slušali su lupkanje, otvaranje vrata, korake. Svako jutro u isto vrijeme do njihova je kreveta dopirao miris kave i jaja. Čak su i njihovi prijatelji, kad su ih posjećivali, govorili da je u kući neugodna atmosfera, da osjećaju pritisak i teško dišu. Muškarac je imao i poteškoće s otključavanjem ulaznih vrata kuće. Pokušao bi gurnuti ključ, ali ruka bi mu se ukočila, a ključ bi ispao. 

Sve se umirilo kada su se pojavile vrane. One navodno pomažu dušama da prijeđu u drugi svijet

- Činilo se kao da netko ne želi da uđemo - govori par. 

Dvije godine su trpjeli. Zastrašujući noćni zvukovi postajali su sve slabiji te su utihnuli. Nekoliko mjeseci poslije nestao je i miris nečijeg doručka. 

Nikad nisu saznali što se to u njihovu domu događalo, ali su primijetili da se sve umirilo otkad su se oko kuće pojavile vrane. Te ptice navodno pomažu duši pokojnika da prijeđe u drugi svijet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava