Obavijesti

News

Komentari 399

Nova anketa: Što građani misle o prvih 365 dana predsjednice

Nova anketa: Što građani misle o prvih 365 dana predsjednice
1

Suradnja predsjednice s Vladom Zorana Milanovića je ocijenjena vrlo loše, s prosječnom ocjenom 2,3, dok je suradnja s Vladom Tihomira Oreškovića ocijenjena s 3,5

VIDEO


Kao razlog zašto je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razriješila ravnatelja SOA-e, 13 % građana navelo je da predsjednica želi kontrolirati tajne službe odnosno želi svoje ljude, pokazuje istraživanje Dnevnika NOVE TV. 11% misli da je to učinila radi nanošenja štete njezinu ugledu u vezi situacije s Zdravkom Mamićem. Njih 10% pak motiv vidi u tome da su uočeni propusti u radu službi odnosno da Predsjednica želi profesionalizaciju tajnih službi. Za 8 % građana, razlog je da se predsjednica želi riješiti kadrova Zorana Milanovića, dok njih 5 % vidi razlog u tome jer nije obavještena da se druži s osobama koje su pod mjerama praćenja. Za 4 % građana ona je izgubila povjerenja, a za isti broj građana motiv su osobni razlozi, povrijeđeni ego i taština. Kod 13 % ispitanika motiv je nešto drugo, a njih 45% ne zna odgovor na ovo pitanje. 

KOJI SU DOBRI POTEZI PREDSJEDNICE U PRVIH GODINU DANA
Ono što bi izdvojili kao dobre i pozitivne poteze predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u prvih godinu dana mandata, 55% građana izdvojilo je suradnju zemalja Baltik-Jadran-Crno more, a njih 46% odluku o privremenim uredima u Splitu, Puli i Vukovaru. Kao dobar potez 44% građana vidi smjenu Vladimira Šeksa nakon utjecaja na pomilovanja, a za njih 42 % to je obilazak branitelja na prosvjed u Savskoj. Za 32 % građana pozitivan potez je i priopćenje traženja ostavke Zorana Milanovića. 

KOJI SU LOŠI POTEZI PREDSJEDNICE U PRVIH GODINU DANA
Kao loše i negativne poteze predsjednice u godinu dana, 38% građana vidi uklanjanje biste Josipa Broza Tita iz Ureda predsjednika, za 36% njih to su nedavna pomilovanja osoba dok 33 % smatra negativnim njeno inzistiranje na preseljenju ureda. Za 30% građana loš potez je smjena ravnatelja SOA-e, a kod 28% građana to je priopćenje u kojem traži ostavku Zorana Milanovića.


SURADNJA S BIVŠIM PREMIJEROM vs. SURADNJA SA SADAŠNJIM PREMIJEROM
Suradnja predsjednice s Vladom Zorana Milanovića je ocijenjena vrlo loše, s prosječnom ocjenom 2,3, dok je suradnja s Vladom Tihomira Oreškovića ocijenjena s 3,5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.