Obavijesti

News

Komentari 492

Mačetom ubio trudnicu i ranio dvoje: "Bio je zaljubljen u nju"

Mačetom ubio  trudnicu i ranio dvoje:  "Bio je zaljubljen u nju"
7

Tražitelj (21) azila iz Sirije je mačetom sjekao ljude po gradu Reutlingenu. Ubio je ženu i ranio dvoje ljudi. Napadača je oborio vozač BMW-om i tako spriječio veću tragediju

VIDEO

Tražitelj (21) azila iz Sirije je u nedjelju oko 16.30 sati mačetom sjekao ljude po njemačkom gradu Reutlingenu. Ubio je trudnu ženu i ranio dvoje ljudi. Napadač je uhićen, piše Bild. Nije riječ o terorističkom napadu.

Mladić je policiji poznat od ranije. 

'Zaljubio se u kolegicu s posla koju je sada ubio'

Svjedok je ispričao da je napadač najprije ušao u restoran i počeo mahati mačetom. Napadač i njegova žrtva radili su u istoj zalogajnici. Posvađali su se. 

- Prestrašio sam se i pobjegao - rekao je kolega. Za napadača je rekao da je prije godinu i pol iz Sirije došao u Njemačku. 

- Zaljubio se u kolegicu koju je sad ubio. Ona je bila Poljakinja i prala je suđe u restoranu - rekao je kolega. 

Nihat Yildirim, ujak vlasnika lokala rekao je da napadača poznaje tek nekoliko tjedana. U restoranu je počeo raditi nedavno, zove se Mohamed i na njih je kao radnik dosad ostavljao dobar dojam. 

'Izgledao je potpuno lud. Čak je naganjao policijski auto'

Napadač je kasnije izašao iz restorana. Ljudi su bježali u panici. Mladić (22) i žena su ozlijeđeni jer su se slučajno našli na putu napadaču. Dok je bježao slučajno je udario prozor automobila u kojem je bila žena. Ozlijedile su je krhotine stakla. 

- Napadač je trčao i mahao mačetom. Izgledao je potpuno lud. Čak je naganjao automobil policije - rekao je svjedok. Napadača je BMW-om pogazio Alper K. (21), sin vlasnika trgovine koja prodaje kebabe, te je spriječio veću tragediju. Nakon udarca BMW-a napadač je pao na cestu i više se nije dizao. 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 492
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto