Obavijesti

News

Komentari 31

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
12

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima

VIDEO

Od nestanka malene Danke Ilić u Boru u Srbiji prošlo je više od mjesec dana, a policija i dalje nije pronašla djevojčicu ni njezino tijelo. Smatra se da je curica, koja je 6. svibnja u toplom roditeljskom domu trebala proslaviti drugi rođendan, ubijena 26. ožujka, kad je prijavljen njezin nestanak, no čini se da istraga baš i ne ide kako se očekivalo. Naime, zbog sumnje da su je udarili autom, a potom udavili, srpska policija uhitila je dva radnika komunalnog poduzeća JKP Vodovod, Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), a poslije i Dejanova brata Dalibora te oca Radoslava, za koje se tvrdi da su pomogli sakriti njezino tijelo. Sa službenog vozila i iz unutrašnjosti istražitelji su, pisali su srpski mediji, izuzeli oko 500 tragova, koje su poslali na vještačenje. Zasad su analizirali 400-tinjak tragova te nisu pronašli DNK malene Danke, pisala je Nova.rs.

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

- U dosadašnjim pristiglim rezultatima vještačenja, nema bioloških poklapanja s DNK djevojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo dio vještačenja jer se vještači mnogo predmeta. Stiglo je samo prvih nekoliko izvještaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali - potvrdio je tužitelj Miodrag Canović za Informer.

Istražuju smrt osumnjičenog

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru dosad je ispitalo 17 svjedoka te naredilo vještačenje i GPS uređaja iz službenog vozila JKP Vodovod kako bi utvrdili trasu kretanja Fiat Pande u kritičnom razdoblju.

U međuvremenu je u policijsku postaju u Boru stigla unutarnja kontrola MUP-a kako bi ispitala sumnjivu smrt Dejanova brata Dalibora. On je preminuo 7. travnja pod nadzorom policije nakon što je navodno priznao ono za što su ga teretili. Iz policije su prvo kazali da mu je pozlilo te da je preminuo prirodnom smrću, no ozljede na njegovu tijelu, kao i nalazi obdukcije, kojima je utvrđeno da je preminuo nasilnom smrću, na slučaj su bacili drukčije svjetlo.

Svi propusti i misteriji u slučaju Danke: Policajac koji je pao na poligrafu, kasno upalili i alarm
Svi propusti i misteriji u slučaju Danke: Policajac koji je pao na poligrafu, kasno upalili i alarm

Nova.rs piše da su inspektori lagali čak i Dragijevićevu odvjetniku kad su ga trebali ispitati, kazavši mu da su ga ispitali dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužiteljstvu, a znali su da nije živ.

- Nakon ispitivanja oca, branitelj je upitao gdje je Dalibor i tad su mu inspektori rekli da su ga ispitali dan ranije iako je, prema policijskom priopćenju, preminuo nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na ispitivanje. Kad ih je pitao kako su ga mogli ispitati bez njegove nazočnosti, inspektori su mu rekli da će Dalibora ispitati tog dana u 17 sati kod tužitelja - naveo je izvor iz istrage za portal nova.rs.

Najlukaviji samo šuti

Podsjetimo, Radar je prvi objavio da je Dalibor Dragijević preminuo nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj postaji u Boru, što je utvrđeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Nalaz su proslijedili tužiteljstvu na postupanje. Oni bi trebali utvrditi pod kojim okolnostima je Dalibor u policiji ozlijeđen, a javnost želi čuti i zašto je srpski MUP tvrdio da je riječ o prirodnoj smrti kad to evidentno nije bilo točno.

U svjetlu svih ovih činjenica, fokus istražitelja sve se više okreće prema Dejanovu i Daliborovu ocu Radoslavu. I on je u istražnom zatvoru, a na ispitivanju se branio šutnjom. Pozivajući se na izvor iz istrage, Informer piše da Radoslav pokazuje najviši stupanj inteligencije i lukavosti. Ubrzo nakon uhićenja promijenio je odvjetnika i čini se kao da misli samo na svoju obranu. Sumnjaju da je upravo on ključan za pronalazak tijela djevojčice.

Roditelji nestale Danke: 'Danas si trebala puhati svoju drugu svjećicu, ljubavi naša...'
Roditelji nestale Danke: 'Danas si trebala puhati svoju drugu svjećicu, ljubavi naša...'

Dok čekaju rezultate istrage, Dankini roditelji tuguju u osami. U javnosti su se oglasili upravo na njezin rođendan.

- Ljubavi naša, danas si trebala puhati svoju drugu svjećicu. Nisu nam dali da budemo sretni. Dok ima nas, bit će i tebe. Volimo te najviše - napisala je na društvenoj mreži njezina majka Ivana Ilić.

Emotivnom porukom koja slama i najtvrđa srca oglasio se i njezin otac Miloš.

'Samo da je pokopamo'

- Najmilija naša malena, danas smo trebali puhati svjećicu za tvoj drugi rođendan, ljubavi naša. To nam ne dadoše neki zli monstrumi. Ti im oprosti, a Bog je velik i on će im suditi! - napisao je Dankin otac.

Djed male Danke, Milan Ilić, još je prije dva tjedna za Blic zavapio kako obitelj samo želi da pronađu tijelo kako bi je mogli dostojno pokopati.

- Samo da nađemo tijelo naše Danke, da znamo što su joj ti monstrumi napravili i da je dostojno pokopamo i da znamo gdje je možemo posjetiti - rekao je Milan.

Dodao je i da njezin stariji brat, dječačić malo stariji od tri godine, nije svjestan što se dogodilo Danki i često pita za nju.

- To nam slama srce - kazao je. 

Počinitelje su brzo uhitili, no tijela nema

U potrazi za tijelom malene Danke Ilić srpski policajci, vatrogasci, HGSS-ovci i volonteri danima su češljali područje na kojem su sumnjali da je Dankino tijelo, ali bez rezultata. Pretražili su Banjsko Polje i šire, gdje je Danka nestala, ali i obližnji deponij te selo Zlot, odakle je obitelj Dragijević.

Zbog sumnje da su ubili Danku srpska policija uhitila je dva radnika Vodovoda, Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50). Tvrde da je Srđan službenom Fiat Pandom udario Danku. Strpali su je u vozilo, gdje ju je Dejan navodno udavio nakon što se probudila.

Ubrzo nakon uhićenja dvaju radnika, uhitili su Dejanova brata Dalibora te oca Radoslava. Dalibor je preminuo u policijskoj postaji s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt i to nakon što je navodno priznao. Otac Radoslav mnogo je mudriji i samo šuti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je