Obavijesti

News

Komentari 174

Novi svjetski poredak: Kroje li nam sudbinu vladari iz sjene?

Novi svjetski poredak: Kroje li nam sudbinu vladari iz sjene?
16

Teoretičari zavjera tvrde da mala skupina međunarodnih elita kontrolira i manipulira vlade, industrije i medije širom svijeta, s ciljem povećanja moći, utjecaja i bogatstva

VIDEO

Teorije zavjere oduvijek su zanimale i fascinirale ljude. Sigurno ste čuli nekoliko verzija o ubojstvu Kennedyja, da je slijetanje na Mjesec izrežirano u studiju ili da je Elvis živ, a Hitler nije umro 1945. u berlinskom bunkeru.  Za vas smo izdvojili najpoznatije i najzanimljivije teorije zavjere koji su teoretičari razradili u detalje tako da ćete posumnjati u ono u što ste do sada vjerovali. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Teorije zavjere.

Povijest Novog svjetskog poretka i njegovih ciljeva dugo je nastajala. Teoretičari zavjera koji prate njegov razvoj tvrde da je u suvremenom obliku nastao krajem 18. stoljeća. Preciznije, 1773. godine kad je njemački bankar Mayer Amschel Rothschild u Frankfurtu navodno okupio 12 svojih najutjecajnijih prijatelja. Uvjerio ih je da će, udruže li snage, dominirati cijelim svijetom. 

Rothschild ih je obavijestio i kako je pronašao savršenog čelnika za njihovu organizaciju ­- inteligentnog i prepredenog Adama Weishaupta, profesora kanonskog prava koji je prešao na katoličanstvo i kasnije postao jezuitski svećenik. Poslije je na zahtjev članova društva napustio Katoličku crkvu. Financiran od međunarodnih bankara, Weishaupt je stvorio tajno društvo - Red Iluminata - 1. svibnja 1776. godine (Prvi svibnja danas je praznik u mnogim zemljama). 

Cilj iluminata bio je uspostava novog svjetskog poretka, čiji je konačni ciljrušenje svih klasičnih vlada, ukidanje privatnog vlasništva, ukidanje prava nasljedstva, ukidanje obitelji, ukidanje patriotizma, kraj religije i stvaranje svjetske vlade.

Ideja seže iz doba Križara

Bizarna inspiracija za iluminate potječe iz 11. i 12. stoljeća. Tijekom Križarskih ratova vitezovi templari navodno su u Jeruzalemu iskopali drevni hram židovskog kralja Solomona. Otkrili su drevne spise koji su sadržavali opise obreda egipatske magije. 

Postali su ekstremno moćan vojni red, a predstavljajući se kršćanima zapravo su štitili egipatski okultizam i drevne simbole. Stoljećima kasnije rozenkrojceri i masoni koristit će piramidu, oko kao i pentagram u svojim ritualima.

Veza iluminata i slobodnih masona

Povijest novog svjetskog poretka otkriva da su iluminati djelovali daleko od očiju javnosti, a s njihovim sumnjivim tradicijama bili su upoznati samo članovi najvišeg i najužeg kruga unutar članstva. Tijekom kongresa u Wilhelmsbadu (u lipnju 1782. godine) iluminati su se ujedinili sa slobodnim zidarima

Potpisnik i jedan od autora Američke deklaracije nezavisnosti i drugi predsjednik SAD-­a John Adams već nekoliko godina kasnije, 1796., bio je žestok protivnik slobodnih zidara. Njegov sin, John Quincy Adams također je izrazio zabrinutost: 

- Iskreno vjerujem da su slobodni masoni, ako ne najveća, onda jedno od najvećih moralnih i političkih zala s kojom se Unija susreće, rekao je Adams.

Zabrinutost za budućnost američke nacije porasla je nakon što je Kongres produljio ugovor s Bankom Sjedinjenih država, privatnom središnjom bankom 1816. godine. 

Andrew Jackson, budući predsjednik SAD­-a, zdušno se opirao pokušajima osnaživanja Središnje banke. Bankare je nazvao leglom poskoka. Tijekom predsjedničkog mandata uložio je veto na novi ugovor sa Središnjom bankom.

I Thomas Jefferson je upozorio da će, ako Amerikanci ikad dopuste privatnim bankama da kontroliraju izdavanje novca, prvo pomoću inflacije, a zatim deflacije, banke i korporacije toliko narasti da će ljudima oduzeti svu njihovu imovinu dok se njihova djeca ne probude kao beskućnici na kontinentu koji su njihovi očevi osvojili.

Novi svjetski poredak zagovaraju svjetski lideri

Osim bankara, među onima koji sudjeluju u stvaranju novog svjetskog poretka su navodno mnogi političari, bogataši i korporativna elita. Zagovornici tog poretka tvrde da u njemu nema ništa loše, odnosno smatraju da će jedinstveni svijet donijeti mir.

U novije vrijeme novi svjetski poredak (ili Novus ordo seclorum, kako piše na novčanicima dolara pored iluminatskih simbola piramide i Horusova oka), spominjali su i najutjecajniji svjetski vođe. Primjerice, sovjetski čelnik Mihail Gorbačov u UN-­u je u prosincu 1988. godine rekao:

- Daljnja globalizacija je danas moguća samo pomoću univerzalnog konsenzusa prema stvaranju novog svjetskog poretka.

Na sastanku u Finskoj 1990. godine američki predsjednik George H. W. Bush izjavio je da će temelj novog svjetskog poretka biti postavljen u Helsinkiju, a bit će utemeljen pod Ujedinjenim narodima. Bush je poslije na konferenciji za medije dodao da će nacije svijeta, budu li djelovale zajedno, stvoriti internacionalni poredak mirniji od bilo kojeg dosadašnjeg.

Kao njegovi prethodnici, George W. Bush, Bill Clinton i George H.W. Bush, i Barack Obama zalažu se za globalnu uniju, u kojoj će sve nacije biti povezane ekonomski, politički i vojno. Bush stariji to je nazivao "novim svjetskim poretkom", Bush mlađi "internacionalnim poretkom", Clinton je redovito ponavljao mantru Busha starijeg o novom svjetskom poretku, a Obama ga zove "svjetskim poretkom" (bez prefiksa "novi", zbog čega se pretpostavlja kako on smatra da taj poredak više nije nov nego da već neko vrijeme živimo u njemu op.a). Spominjao ga je više puta, među ostalim u Berlinu i Kairu.

Stvaranje globalne dominacije iluminata

Jedan od arhitekata novog svjetskog poretka kojeg se mora spomenuti je Albert Pike. U 19. stoljeću taj je Amerikanac iz Bostona skicirao plan kako ostvariti globalnu dominaciju iluminata. Bio je mason i sotonist, a surađivao je blisko s talijanskom masonom Giuseppeom Mazzinijem, lordom Henryjem Palmerstonom i Ottom von Bismarckom

Talijanski revolucionarni vođa Giuseppe Mazzini, bio je mason 33. stupnja, vodio je iluminatske operacije tijekom 19. stoljeća, a mnogi ga vide i kao osnivača mafije. Upravo on je nagovorio Pikea da se pridruži iluminatima. U siječnju 1870. godine Mazzini je u pismu Pikeu napisao da moraju stvoriti tajnu vrhušku koja će ostati nepoznanica masonima nižih stupnjeva. Oni će vladati masonstvom i postati međunarodna sila, moćna zato što će njezini vođe ostati nepoznati.

Godine 1871. Pike je objavio masonski priručnik 'Morali i dogma' (imao je 861 stranicu). Nakon Mazzinijeve smrti 1872. godine, Pike je za svojeg čovjeka u Europi postavio talijanskog bankara Adriana Lemmija. Lemmi je bio pristaša patriota i revolucionara Giuseppea Garibaldija. Lemmija su navodno naslijedili Lenjin, Trocki pa Staljin. Revolucionarne aktivnosti svih njih, tvrde teoretičari zavjera, financirali su britanski, francuski, njemački i američki bankari, kojima je svima dominirala obitelj Rothschild.

Plan za izazivanje tri svjetska rata i vladanje svijetom

Između 1859. i 1871. godine Pike je radio na vojnom nacrtu za tri svjetska rata

Prema njemu, Prvi svjetski rat morao bi srušiti ruskog cara i od Rusije napraviti tvrđavu ateističkog komunizma. Na kraju rata, komunizam će biti izgrađen i koristit će ga se za uništenje drugih vlada i da bi se oslabila religija. 

Drugi svjetski rat mora biti potican iskorištavanjem razlika između fašista i političkih cionista. Taj rat morao bi dovesti do nacizma kako bi politički osnažio cionizam da osnuje državu Izrael u Palestini. Tijekom Drugog svjetskog rata komunizam mora postati dovoljno jak da parira kršćanstvu, ali mora ostati suzdržan te ga je potrebno držati pod kontrolom kad bude potreban za konačnu socijalnu kataklizmu.

Treći svjetski rat mora biti potican iskorištavanjem razlika između cionista i vođa islamskog svijeta. Rat se mora voditi tako da se Izrael i islamski susjedi međusobno unište. U međuvremenu, drugi narodi će biti toliko podijeljeni oko tog pitanja da će se morati uključiti u borbu do potpune fizičke, moralne, duhovne i ekonomske iscrpljenost. Tad će masoni/iluminati osloboditi nihiliste i ateiste, a vladari iz sjene će izazvati strašnu društvenu kataklizmu koja će svim narodima pokazati užas apsolutnog ateizma, podrijetlo divljaštva i najveće krvave nemire.

- Tada će širom svijeta građani, prinuđeni braniti se od revolucionarnih svjetskih manjina, istrijebiti te uništavatelje civilizacije. Gomile razočarane kršćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smjera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na što bi usmjerili svoje obožavanje, primit će istinsko svjetlo kroz univerzalnu objavu čistog Luciferovog nauka koji će napokon biti iznesen pred javnost. Ta će objava biti rezultat općeg reakcionarnog pokreta koji će uslijediti nakon uništenja i kršćanstva i ateizma, oba istovremeno pobijeđena i iskorijenjena - napisao je Pike u svom planu za vladanje svijetom, iliti planom za uspostavu novog svjetskog poretka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.