Obavijesti

News

Komentari 83

'O ministarstvima poslije, na prvom mjestu sada je sadržaj"

'O ministarstvima poslije, na prvom mjestu sada je sadržaj"
1

Zaključili smo da želimo suradnju, da ona bude stabilna, dugoročna i da formiramo parlamentarnu većinu i stabilnu vladu, komentirao je Jandroković početak pregovora

VIDEO

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu da će HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati da predsjednik stranke Andrej Plenković bude novi premijer.

- To smo rekli od prvog trenutka. Demokratski standard je da predsjednik stranke koja je dobila najveće povjerenje građana bude predsjednik vlade i to je apsolutno nešto na čemu ćemo inzistirati - rekao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan hoće li HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati da Plenković bude  premijer. 

Na pitanje hoće li Most dobiti ministarstva koja traži odgovorio je kako jučer na pregovorima o tome uopće nije bilo riječi. Žao mu je što pojedini mediji spekuliraju o tome, jer, kako je kazao, to uopće nije utemeljeno na činjenicama i istini.

- Za takve stvari će doći vrijeme, ali sad je sadržaj na prvom mjestu - kazao je.

Ponovio je i da su jučerašnji razgovori  s Mostom protekli u izvrsnom ozračju i otvorenim razgovorima.

- Zaključili smo da želimo suradnju, da ona bude stabilna, dugoročna i da formiramo parlamentarnu većinu i stabilnu vladu.Treba razgovarati o prijedlozima Mosta, o zajedničkom programu vlade i njezinom ustrojstvu - poručio je. 

Jandroković bitnim drži da je u pregovorima ozračje dobro i da se razvija odnos povjerenja te vjeruje da će to rezultirati konačnim dogovorom. 

Medved: Budimo strpljivi i očekujmo da ćemo vrlo brzo imati stabilnu Vladu 

HDZ-ov tehnički ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u srijedu kako će o tome hoće li ostati na ministarskoj dužnosti u Vladi odlučiti novi premijer, pozvavši sve da budu strpljivi jer su pregovori između HDZ-a i Mosta počeli tek jučer, ali da mogu očekivati kako će Hrvatska vrlo brzo dobiti stabilnu Vladu.

- Budimo strpljivi i očekujmo da ćemo vrlo brzo imati stabilnu Vladu - rekao je Medved novinarima ispred Banskih dvora uoči sjednice Vlade, upitan očekuje li da će HDZ u novoj vladi imati više ministarstava nego što ima sada.

Na njihov upit hoće li biti ministar branitelja i u novoj vladi, odgovorio je kako su pregovori između HDZ-a i Mosta počeli tek jučer, te da će o tome hoće li ostati na ministarskoj dužnosti odlučiti predsjednik nove vlade.

- Budite strpljivi, jučer su započeli pregovori. O tome će odlučiti predsjednik vlade. Radimo svoj posao i radit ćemo bez obzira bili mi u izvršnoj vlasti ili u Saboru, nastavljamo na tragu našeg programa - poručio je Medved novinarima.

Zahvalio je svim biračima koji su prepoznali program HDZ-a i na nedjeljnim prijevremenim parlamentarnim izborima njemu dali preferencijalni glas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.