Obavijesti

News

Komentari 5

Obitelj iz Škabrnje živi u teškim uvjetima, a sva djeca odlikaši!

Obitelj iz Škabrnje živi u teškim uvjetima, a sva djeca odlikaši!

Andrijanin suprug preminuo je nakon moždanog udara i ona je ostala sama s petero djece. Nikolina (16), Ivona (13), Monika (11), Andrija (10) i Magdalena (8), unatoč teškim uvjetima, redom su odlikaši

VIDEO

Samohrana majka Andrijana živi s petoro maloljetne djece u teškim uvjetima u Škabrnji. Njezin suprug, heroj Domovinskog rata, preminuo je nakon moždanog udara, a njezina djeca, Nikolina (16), Ivona (13), Monika (11), Andrija (10) i Magdalena (8) unatoč teškim uvjetima u kojima žive, odlični su učenici.  Ni jedno dijete, međutim, nema svoju sobu već svi skupa spavaju, jedu i uče u malom prostoru punom vlage, gljivica i u crnim zidovima punim rupa.

Od Zadra su udaljeni oko 18 kilometara i nemaju povezanost s Gradom zbog lošeg javnog prijevoza. Obitelj prima pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete te naveo da im je pomoć žurno potrebna. Volonteri i predsjednik Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, HUPŽNDS, stalno su s obitelji Matijević u Škabrnji, kao i župnik Škabrnje don Ivan Rončević koji je podržao akciju. Obitelj je dobila novac za obnovu kuće, ljudi velikog srca donirali su im i kombi pun hrane, higijene, odjeće i obuće, ali prilikom obnove kuće pojavio se novi problem. 

Nakon skidanja gornjeg sloja zida punog vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar. Izvođači radova procijenili su kako je čitava kuća u jako lošem stanju te je potrebno puno posla i ulaganja kako bi se uredila. U prostorijama gdje će boraviti djeca, treba se krenuti od nule što iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinji, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, popravku krova, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacija, knaufa. Zidovi su svi šuplji izvana te iznutra, treba napraviti wc i kupaonu. . Za vrijeme radova obitelj boravi u jednoj maloj donjoj prostoriji svi zajedno dok se druge prostorije uređuju. Kuća je u jako lošem stanju pa obitelj treba još sredstava da se sve dovede u red.

Kako pomoći obitelji Matijević?

Financijsku pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.