Obavijesti

News

Komentari 170

Obiteljska veza: Tati posao u HEP-u, pa za njim došao i sin

Obiteljska veza: Tati posao u HEP-u, pa za njim došao i sin

Ivica Martinek koji je dao ostavku nakon pokušaja uhljebljavanja je prije radio u Ivaplinu. Iza njega je došao i sin Igor. Kada se tata vratio u HEP Toplinarstvo, ubrzo je posao dobio i sin

VIDEO

Sad već bivši direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek koji je dao ostavku nakon afere s pokušajem uhljebljavanja, neće dobiti otkaz. Kako nam je službeno potvrđeno, bit će raspoređen na drugo radno mjesto unutar tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Bivši direktor HEP Toplinarstva bit će zaposlen na radnom mjestu bez upravljačkih ovlasti u okvirima stručne spreme - odgovorili su nam iz HEP-a.

Martinek je po struci inženjer, a još nije odlučeno na kojem će točno mjestu raditi.

No, radnici su nas upozorili na čudnu podudarnost što se tiče Martineka i njegovog sina koji također radi unutar HEP-ove grupe.

Zapošljavanje u Ivaplinu

Martinek stariji je nekada bio na nižim pozicijama u HEP Toplinarstvu, a tvrtku je napustio i odlazi u malo plinsko poduzeće u Ivanić Gradu. Direktor poduzeća Ivaplin je postao 2013. godine. Iste godine je u tom poduzeću zaposlen i njegov sin Igor Martinek, a to potvrđuje i njegov profesionalni profil na Linkedinu i radnici iz Ivaplina.

U rujnu 2015. godine, Ivica Martinek ostvaruje skok u karijeri i vraća se u HEP Toplinarstvo na mjesto direktora. Dugogodišnji direktor Robert Krklec je smjenjen, a Martinek ga nasljeđuje manje od dva mjeseca prije tadašnjih izbora.

Oba Martineka bez komentara

I mlađi Martinek uskoro napušta Ivaplin. Iz HEP-a nam je neslužbeno potvrđeno da je zaposlen početkom 2016. godine, par mjeseci nakon što je otac preuzeo direktorsku poziciju. Mlađi Martinek je zaposlen u tvrtci HEP - Upravljanje imovinom d.d. Prema našim saznanjima u Sektoru za održavanje neposlovne imovine, službi za opće poslove.

- Za njih vrijedi, kud ćaća, tud i sin - kaže nam sugovornik koji ih poznaje.

Kontaktirali smo i oca i sina Martineka kako bi doznali radi li se o slučajanosti ili je očeva pozicija pomogla u zapošljavanju sina.

Stariji Martinek nam se ispričao što ne može ništa komentirati “jer je iz medija saznao da DORH provodi istražne radnje u HEP-u”. Mlađi Martinek je rekao da on kao zaposlenik HEP-a ne smije davati izjave. Obojica su nas uputili na službu za odnose s javnošću. Njih smo pitali je li mlađi Martinke zaposlen na natječaju, koje je reference imao i na koje točno mjesto, ali smo dobili općeniti odgovor jer su se pozvali na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

HEP: Sve u skladu s propisima

- U svim društvima HEP-a slobodna radna mjesta se popunjavaju primarno internim premještajima, a prema potrebi s tržišta rada: ili provedom natječaja ili postupkom odabira iz HEP-ove interne baze potencijalnih kandidata za zapošljavanje - kažu.

Ivica Martinek inače je poslao pismo predsjedniku uprave HEP-a Perici Jukiću u kojem priznaje da se lažno tvrdio da je kandidat G.M. nećak predsjednika uprave.

Hoće li mlada HDZ-ovka preko Mosta u HEP?

Gordana Brcković je pomoćnica ministrice Martine Dalić. Funkciju je dobila u kvoti HDZ-a za vrijeme Panenića. Bila je i HDZ-ova dogradonačelnica u Ivanić Gradu, a onda je prešla u Most. U HEP-u su opovrgnuli da će nasljediti Martineka. Već je pitala Povjerenstvo za sukob interesa može li biti financijska direktorica u HEP Toplinarstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava