Obavijesti

News

Komentari 69

Mještani u čudu: Pola mosta obnovili, a pola nisu ni taknuli

Mještani u čudu: Pola mosta obnovili, a pola nisu ni taknuli
9

U Tomašnici su se veselili obnovi mosta koji ih povezuje sa svijetom, a onda se čudili kad su radnici na pola prestali s radom. Dio mosta pripada gradu, a drugi dio Županijskim cestama

VIDEO

Drveni most preko Dobre koji povezuje naselja Tomašnicu i Zadobarje kod Karlovca obnovljen je do pola. Dio mosta nad kojim su nadležne Županijska uprava za ceste je obnovljen, dok druga polovica koja je u nadležnosti Grada Karlovca nije. Mještani su u čudu jer godinama upozoravaju na problem dotrajalog mosta starog 35 i više godina, no ovakvo rješenje njihova problema neugodno ih je iznenadilo. Govore da su radovi započeli prije izbora, no čim su izbori prošli, radovi su stali. Pola mosta je popravljeno, postavljene su nove daske, dok je druga polovica ostala netaknuta.

Mještani govore da se proteklih godina nešto sitno radilo, zamijenila pokoja daska i napravljeni su prilazi mostu na obje strane. Prvi veći radovi na samome mostu su bili upravo sada, no kada se na pola stalo mještani su ostali razočarani. Svi oni mostom se služe na vlastitu odgovornost, a pred mostom su postavljeni znakovi zabrane prometa, no iz pravca Zadobarja osim njega stoje i znak za prednosti prolaska i zabranu prometa vozilima težim od 2 tone. No, mještanima nitko ne nudi drugo rješenje pa su primorani koristiti se i nesigurnim mostom kraj kojeg kažu ponekad patrolira i policija i kažnjava vozače u prekršaju.

- Bili smo baš sretni što ćemo dobiti nove daske na mostu koje više neće skakati pod kotačima auta, no na kraju smo ostali u čudu kada smo shvatili da su radovi gotovi i radnici više ne dolaze - govori Kristina Dumešić mještanka Tomašnice, inače majke troje djece koja je preko dotrajalog mosta primorana voziti djecu u školu i vrtić, te odlaziti na posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:08

- Svi se koristimo mostom, nema nam druge, to nam je glavna poveznica sa mjestom, školom, autobusnom stanicom, trgovinom, tuda idemo na posao. Djeca idu u školu u Zadobarje koja je udaljena tek nekoliko stotinjaka metara, a da idemo okolnim pravcima trebalo bi nam samo u jednom pravcu po sedam do osam kilometara. U zimi sami s mosta čistimo snijeg jer nikakvi strojevi ne mogu na njega. Most je star i u jako lošem stanju, mnogo puta prije prelaska moram stati i posložiti daske koje su se podignule nakon prolaska prethodnog vozila jer se više niti ne drže za most. Djecu se nitko niti ne usudi puštate same preko mosta jer je i ograda trula - govori Kristina, dodajući da im je most od velike važnosti i njegovo nesaniranje je rak rana ovog mjesta.   

Pokretanje videa...

00:09

- Sramota je da ljudi mogu koristiti pola mosta koji je obnovljen, a pola je upitan i nesiguran za promet. Ne znamo kome da se obratimo, most je podijeljen između županije i grada, županija je svoju polovicu obnovila, a grad nije - rekao je Ivan Hrastovčak, predsjednik Mjesnog odbora Tomašnica dodajući da most već desetak godina čeka da uđe u plan obnove ili izgradnje novog, no od toga do sada ništa, a promet je njime svake godine sve veći.

- Most je u nadležnosti Županijske uprave za ceste i Grada Karlovca i on je u fazi popravka. Započelo se sanacijom drvenog dijela no to su damo popravci kojima ga nastojimo osposobiti - rekao je Boris Kozjan, direktor ŽUC-a, a na pitanje kako to da je pola mosta obnovljeno, a pola nije i kada će biti do kraja završen rekao je

- Napravit ćemo ga uskoro do kraja, nemam drugo što dodati - rekao je te dodao da je most vrlo star i nužno je izraditi novi projekt za gradnju novog mosta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a