Obavijesti

News

Komentari 88

Obračun kod Trogira: Kako su mladića upucali i bacili u bunar

Obračun kod Trogira: Kako su mladića upucali i bacili u bunar
6

Prolaznik koji je pronašao krvavog mladića (20) šokirao se prizorom te je od straha i u nevjerici odjurio kući reći majci i ocu što je vidio. Njegov otac pozvao je policiju...

VIDEO

Spasi me, spasi me! Samo ti me možeš spasiti! Upomoć! Manijaci su me propucali i bacili u bunar!, očajnički je vikao M. M. (20) nakon što je čuo zvuk kombija koji se parkirao u blizini.

U njemu je bio mladi mještanin Vrsina kraj Trogira koji se na brdo iznad naselja dovezao sa svojim psom kako bi prošetao. Bilo je to u subotu oko 13.30 sati. Mladić je stigao do bunara, a unutra je imao što vidjeti. Na dnu dva metra široke i oko tri metra duboke jame okružene gustim grmljem i stablima ležao je mladić, navodno iz Kaštela, obliven krvlju. Prema prvim informacijama, na tijelu je imao tri rane - propucano mu je koljeno, ruka i prsište. Koliko je točno imao rana na tijelu, što ustrjelnih što prostrjelnih, policija nije željela otkrivati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ležao je u jami obliven krvlju

Službeno, riječ je o višestrukim ozljedama, a neslužbeno se njihov broj penje do deset.

Mladić koji ga je našao šokirao se prizorom te je od straha i u nevjerici odjurio kući reći majci i ocu što je vidio. Njegov otac pozvao je policiju i odveo ih na mjesto na kojem je ležao ranjeni mladić. Stigli su i vatrogasci, koji su ga izvukli, te Hitna pomoć, koja je ranjenika prevezla u splitsku bolnicu. 
Cijela drama navodno je počela večer prije, u petak navečer. Kako doznajemo, nekoliko maskiranih mladića 20-godišnjaku je prebacilo kapuljaču preko glave, udarcem su ga onesposobili, utrpali ga u automobil i odvezli na brdo iznad Vrsina. Tako je mladić cijelu noć proveo ležeći među smećem na zemlji i na temperaturama oko nule.

Mladić je u bolnici, gdje su ga tijekom vikenda zadržali, operirali, no budući da ozljede nisu opasne za život, uskoro bi ga mogli pustiti na kućnu njegu.

Još u subotu policijski inspektori razgovarali su s njim, no on nije želio reći tko ga je napao. Navodno je kazao samo to da ih je bilo više i da su bili maskirani. Iako o motivima nema službenih informacija, neslužbeno - riječ je o drogi i dugovima. Policija još traga za počiniteljima.
 Mjesto na kojem su ga izbacili potpuno je pusto, prve kuće udaljene su od kilometar do dva, a mnogi mještani godinama nisu išli na to brdo.

Krvavi obračuni nisu novost za mještane Kaštela. U srpnju 2014. godine Jozo Čabraja (23) hicem u glavu usmrtio je također 20-godišnjeg Marina Matijaša iz Kaštel Lukšića, koji je pokopan u Vrsinama. Nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora, a motiv je bio obračun dilerskih bandi.

Vrsine pokusaj ubojstva

Na brdo gdje je bunar rijetki idu

Bunar u koji su bacili mladića širok je dva i dubok oko tri metra. Nalazi se na osamljenom dijelu Vrsina, kamo rijetki mještani svraćaju.

“Vikao je da ga spasim i da su ga manijaci propucali te bacili u bunar. Bio je krvav. Otišao sam po oca”, mještanin koji je našao mladića.

Vrsine pokusaj ubojstva

“Nisam ni znala za bunar. Vjerojatno je nekada davno služio za sakupljanje kišnice i pojenje stoke”, mještani Vrsina rijetko idu na brdo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag