Obavijesti

News

Komentari 190

Okrenuo im leđa: 'Svi skinsi su nasilni, ali ovi su najnasilniji...'

Okrenuo im leđa: 'Svi skinsi su nasilni, ali ovi su najnasilniji...'

Može li čovjek promijeniti svoj život i od nacista, rasista i nasilnika postati obiteljski čovjek s ciljem pomaganja ljudima? Dokaz je Bryon Widner, osnivač zloglasne bande skinheadsa

VIDEO

Bryon Widner je proveo 16 godina kao zloglasni član banke rasističkih skinhedsa u državama Ohio i Indiana. Nekoliko godina je proveo i u zatvoru. Tek nakon što je postao muž i otac, shvatio je da ne želi odgajati djecu u neprijateljskom okružju i nasilju, kojeg je nekoć zagovarao... 

Bio je jedan od osnivača bande Vinlanders koji su kasnije postali jedna od najbrutalnijih i najvećih grupa skinhedsa u Americi. Nakon 16 godina, odlučio je u potpunosti promijeniti svoj život i prekinuti s prošlosti.  Znao je da će ga njegove tetovaže preko cijelog lica zauvijek pratiti i da će se teško moći infiltrirati u normalni svijet. Zbog toga se dvije godine neprestalno podvrgavao bolnim operacijama i laserskim tretmanima otklanjanja tetovaža. 

Želi svojim primjerom pokazati mladima da ne rade iste greške

O njegovom dramatičnom životu snimljen je i dokumentarac Erasing Hate (Brišući mržnju) koji prati bolno otklanjanje tetovaža, proces pokajanja i priču o napuštanju bande.

- Ako mogu svojom pričom potaknuti jednu mladu osobu da ne napravi iste greške kao ja i spriječiti da barem jedna obitelj ne prolazi ista sr**nja kao i mi smatrat ću da sam uspio - rekao je Widner.

Bilo je teško napustiti zloglasnu grupu

- Vinlandersi su sastavljeni od ljudi koji su bili previše ekstremni za ostatak svijeta - rekao je istražitelj Joe Roy, koji je stupio u kontakt s pokajnikom Widnerom, i dodao: "Svi skinheadsi su nasilni, ali ovi su bili najnasilniji."

- Widner je jedan od tisuće male djece koje uvuku u taj svijet, koji traže obitelj i nekoga tko će ih prihvatiti. Kada napravite sve te tetovaže, nema povratka. Nitko vas više neće prihvatiti u vanjskom svijetu. Nema šanse da ćete dobiti posao. To je gore nego da imate kriminalni dosje - a većina ove djece ima i jedno i drugo - dodaje Roy.

- Za ono što je Widner napravio je trebalo mnogo hrabrosti. Ovo je priča o pokajanju i iskupljenju. Ovaj čovjek je okrenuo leđa nekim jako jako opasnim ljudima. Sad je označen, a društvo ga ne prihvaća - dodao je.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa