Obavijesti

News

Komentari 41

Olujni je vjetar rušio stabla i potapao barke u Dubrovniku

Olujni je vjetar rušio stabla i potapao barke u Dubrovniku
24

Udari vjetra su i preko 100 kilometara na sat pa je za sav promet zatvoren most Dr. Franje Tuđmana. Vjetar je zatvorio i dio autoceste A1 od Posedarja do Maslenice

VIDEO

Na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Maslenica zbog olujnog je vjetra zabranjen promet za sve skupine vozila, a od Maslenice do čvora Sveti Rok prometuju samo osobna vozila. Vjetar otežava vožnju i na Jadranskoj magistrali od Karlobaga do Svete Marije Magdalene gdje je zabranjeno za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za sve kategorije vozila.

- Puše jutros od 6.30. Strašni udari bure iščupali su stabla iz korijena na nekoliko mjesta u gradu. Vjetar nosi kontejnere za smeće na prometnice. Nekoliko je auta oštećeno, ali dosad nitko nije ozlijeđen - rekao nam je čitatelj koji je snimio fotografije nevremena u Dubrovniku. Valovi su veliki.  Nekoliko je barki u luci prevrnuto, zasad se drže na površini mora.  Na mahove je bura dosezala brzinu od 130 kilometara na sat - dodao je čitatelj. 

Temperatura zraka je oko četiri sata ujutro bila oko 14 stupnjeva, no nakon što je zapuhala bura, zrak se rashladio na samo 6 stupnjeva. 

U Konavlima je, javlja Slobodna Dalmacija, oko 7 sati ujutro počeo padati snijeg, a otoci Mljet i Lastovo 'odsječeni' su od svijeta. Putnici brodu "Postira" kažu da je plovidba od Elafitskih otoka prema Dubrovniku bila prava pustolovina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatvorena je i Zračna luka Dubrovnik.

U prekidu i druge linije

U prekidu je trajektna linija Sumartin- Makarska i katamaran Ubli- Hvar- Vela Luka- Split. 

Na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak pojačan je izlazak osobnih vozila.

HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Valovi i do šest metara

U petak će u unutrašnjosti zemlje, posebice u sjevernim kopnenim krajevima te gorju, puhat jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar brzine do 17 metara po sekundi, upozorava Državni hidrometeorološki zavod. U istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje se više oblaka uz malo kiše koja će pasti ujutro, a u Dalmaciji će kišu pratiti i grmljavina.  

Na Jadranu će puhati jaka i vrlo jaka, na udare često i olujna bura i tramontana do 60 čvorova. Očekuju se i valovi visine do šest metara. Jutarnja temperatura uglavnom će biti od -2 do 4, na sjevernom Jadranu između 2 i 6, a u Dalmaciji od 7 do 11 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 4 do 9, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih. 

Jutro će u subotu biti djelomice sunčano, no već navečer se očekuje novo naoblačenje. U kontinentalnim dijelovima Hrvatske moguća je kiša ili snijeg. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto