Obavijesti

News

Komentari 10

Olujno jugo stvara probleme: Trajekt vozio trudnicu s Hvara

Olujno jugo stvara probleme: Trajekt vozio trudnicu s Hvara
6

Zbog olujnog juga u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije, a jaka i obilna kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje

VIDEO

Kako je objavio HRT, zbog orkanskog juga noćas nisu mogli letjeti ni helikopteri, pa je trajekt 'Tin Ujević' hitno isplovio iz Starog grada na Hvaru kako bi trudnicu prevezao do Splita. Sve je završilo sretno, žena je u bolnici rodila djevojčicu.

Uz to, Radio Dalmacija javlja kako su zabilježene i brojne teškoće u opskrbi strujom na području Visa, Marine, splitskim naseljima Kila, Kamen...

U posljednja 24 sata najviše kiše palo je u Gorskom kotaru. U Pargu je tako palo 139 litara kiše, a u Crnom Lugu 103 litre kiše po četvornom metru.

Oprez! Velike količine vode na kolnicima

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Zbog povremeno jakih pljuskova u krajevima uz Jadran i u Lici, ponegdje na kolniku ima večih količina vode, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez, javlja HAK. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te na A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela, a zbog jake kiše i vjetra između čvora Gospić i tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 80 km/h.

Zbog vode na kolniku zatvorena je regionalna cesta Spuhlja-Zavrč u Republici Sloveniji za teretna vozila, pa je za njih zatvoren i granični prijelaz Dubrava Križovljanska-Zavrč

U prekidu su brojne pomorske linije

Olujno jugo i dalje stvara probleme u pomorskom prometu. U prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac – Molat, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Ubli (trajekt je u Veloj Luci), brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak, te katamaranske: Novalja - Rab - Rijeka, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Božava – Zverinac, Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel – Ist, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Vis.

Trajektna linija 606 Trogir - Seget Donji - Drvenik Mali - Drvenik Veliki plovi bez pristajanja u Segetu i bez ukrcaja vozila.

Na Jadranu obilne kiše uz grmljavinu

U petak će obilne kiše uz moguću grmljavinu biti ponegdje na Jadranu i u predjelima uz njega. Najmanje kiše ili uglavnom suho očekuje se u Slavoniji gdje će biti i sunčanih razdoblja. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugoistočni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20°C, u Slavoniji i Dalmaciji moguće malo viša, javlja DHMZ.

Jugo će oslabjeti u subotu

U subotu se u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno, povremeno s kišom, a najviše kiše se očekuje na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. Prolazno će zapuhati umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu bura. U Dalmaciji jako jugo u slabljenju. Temperatura zraka na kopnu od 11 do 16, na Jadranu između 15 i 20 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.