Obavijesti

News

Komentari 152

On je napuhao čak 5,0 promila: 'Popio sam samo par gemišta'

On  je napuhao čak 5,0 promila: 'Popio sam samo par  gemišta'
1

Stručnjaci kažu da je morao popiti mnogo više od nekoliko gemišta. Pravo je čudo, kažu, da je živ i da nije skrivio nesreću. Smatraju da bi se trebao liječiti od alkoholizma

VIDEO

Čakovečki policajci u nedjelju su u Domašincu zaustavili Dalivera Oršuša (36), koji je vozio kombi. Šokirali su se kad su ga alkotestirali. Napuhao je čak pet promila alkohola u krvi.

Daliver iz općine Podturen pijan je vozio kombi koprivničkih registracija u noći na nedjelju, a kod sebe nije imao ni vozačku ni osobnu. Policija ga je uhitila i protiv njega će podnijeti optužni prijedlog.

Oršuš tvrdi da je popio samo nekoliko gemišta. Stručnjaci kažu da je to nemoguće te da muškarac prosječne građe može imati 5 promila ako popije litru ili dvije žestokog alkoholnog pića.

- Bio sam na slavlju kod prijatelja u mjestu Strelec Držimurec povodom rođenja djeteta. Nisam ostao dugo, samo dva-tri sata, a popio sam tek nekoliko gemišta. Suprugu je ranije odvezao jedan prijatelj jer se kći trebala vratiti s puta, a sat vremena nakon nje i ja sam krenuo. Vozio sam polako, možda 30 ili 40 kilometara na sat. Ne vjerujem da sam imao toliku koncentraciju alkohola u krvi od samo nekoliko gemišta. Mogao sam voziti, normalno razgovarati - tvrdi Daliver Oršuš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost, on nije rekorder što se tiče vožnje u pijanom stanju. Neslavni hrvatski rekorder je svakako Mate Rogulj iz Podaca. Njemu su u rujnu 2003. godine izmjerili 7,44 promila. Popio je tad osam boca viskija. Prof. dr. sc. Darko Breitenfeld kaže da ovome vozaču treba dugotrajno oduzeti vozačku dozvolu i kako treba ići na liječenje od alkoholizma.

- Vozači koji imaju više od tri promila alkohola u krvi obično voze sporije jer su smeteni te ih hvata pospanost. S četiri promila nalaze se u alkoholnoj komi, pa je čudo kako ovaj vozač nije skrivio nesreću te kako je uopće živ. Moglo bi se reći, s obzirom na njegove godine, da podnosi alkohol, jer ljudi od 30 do 40 godina imaju veliku podnošljivost. Svakako bi se trebao liječiti od alkoholizma - kazao je dr. Breitenfeld.

Nakon što su zaustavili Oršuša, iz međimurske policija ponovno upozoravaju da je alkohol jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u cestovnom prometu.

- Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko ‘čašica previše’. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća - priopćili su iz PU međimurske.

Dodaju da kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost je 35 puta veća.     

Ostali u čudu kad su vidjeli dreger 

Policijska uprava međimurska na svojoj je stranici objavila fotografiju dregera kojim su Oršušu izmjerili 5 promila alkohola u krvi. Uz fotografiju objavili su poziv vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljač automobila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.