Obavijesti

News

Komentari 106

'Oni već drugi put ruše vlastitu Vladu, to je vrlo neodgovorno'

'Oni već drugi put ruše vlastitu Vladu, to je vrlo neodgovorno'
2

Ako Plenković ima ideju o vladi nacionalnog jedinstva u kratkom roku, ja ću biti spreman sjesti za pregovarački stol. Ne želimo sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima, kaže Vrdoljak...

VIDEO

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak u studiju 24sata komentirao je odluku premijera Plenkovića o razrješenju tri Mostova ministra - Šprlje, Orepića i Dobrovića. Rekao je kako je 

- Drugi put ruše vlastitu većinu, a ne donose rješenja, ne preuzimaju odgovornost. Ne rješavaju reforme, drugi put ruše Vladu, to je potpuna neodgovornost prema građanima, rekao je Vrdoljak dodavši da je ovo prvi jaki potez Andreja Plenkovića. 

Jeste li vi joker iz rukava HDZ-u?

- Puno puta se o tome govorilo. Naravno da nema preslagivanja, ako oni ne mogu funkcionirati, treba ići na nove izbore. No, pitanje je što uopće dobivamo novim izborima. Politički sustav je zagađen, Hrvatska je ozbiljno politički ugrožena, ali i gospodarski i financijski. Petrov želi pokazati kvazi moralnost koju ne primjenjuje kad je riječ i kadroviranju.

Je li moguće da SDP priskoči u pomoć Plenkoviću?

- Ako Plenković ima ideju o vladi nacionalnog jedinstva u kratkom roku, ja ću biti spreman sjesti za pregovarački stol. Ne želimo sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima. Vlada nacionalnog jedinstva je široka i okupljala bi broje stranke. Dođe li do izvanrednih izbora, očito je da HDZ i Most više ne funkcioniraju, onda bi Most mogao u koaliciju sa SDP-om.

Vrdoljak smatra kako ovim potezom Plenković ide stopama Ive Sanadera, tj. načina vođenja HDZ-a na način kako ga je on vodio.

- Nisam tu mislio na Sanaderov koruptivni dio. Ovim potezom, Plenković bi mogao neutralizirati krajnje desne snage i nedopustiti im da upravljaju HDZ-om. Mislim da je pred Plenkovićem takav posao, on sada postaje gazda u desnom spektru ili politički pada. 

Ostaje li Most samo stranka južne Hrvatske ili mogu igrati nacionalnu ulogu?

- Na lokalnim izborima mogu uspjeti samo u sredinama gdje su prije uspjeli. Sad će se pokušati umotati u šal pobjede ako zadrže mjesta gdje su dosad bili na vlasti. Oni se moraju napokon odlučiti što žele biti u Hrvatskoj. Ja ih ne gledam kao ogranak HDZ-a već skupinu ljudi koji su se kroz nekoliko stranaka pokušali politički prepoznati. 

Hoće li Bandić opet dobiti izbore?

- Bandić je već 16 godina gradonačelnik i ima jaku infrastrukturu. Mislim da napokon imamo kandidata koji može preuzeti Zagreb umjesto Bandića. Mrak Taritaš je drukčija političarka, njoj nije svrha u svakoj uličici dobiti glasove nego strateški upravljati resursima. Odgovorna je, vrijedna i ozbiljna osoba. Bandić u posljednjih 16 godina nije imao dovoljno jakog protukandidata. 

Čekaju li nas izvanredni parlamentarni izbori?

- Po svemu sudeći da, ali lideri bi trebali sjesti za stol i ne raditi ovakve stvari jer građanima idemo na živce. Ako je to jedini izlaz, onda idemo ponovno. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi