Obavijesti

News

Komentari 147

Opasna svadba: Više od 40 gostiju otrovalo se hranom

Opasna svadba: Više od 40 gostiju otrovalo se hranom
1

Nitko iz obitelji mladenaca, koji trenutno leže na zaraznom odjelu vinkovačke bolnice, nije bio raspoložen za razgovor dok ne saznaju konačne razloge trovanja

VIDEO

U ponedjeljak sam se probudio s mučninama, ali nije me to spriječilo da sjednem u auto i krenem u Zagreb. Međutim, kad sam došao u Zagreb i kad su me neki prijatelji sa sličnim simptomima, s kojima sam se čuo, usmjerili da se hitno vratim u Vinkovce i zaputim ravno na zarazni odjel bolnice, nisam dvojio ni sekundu i to sam napravio. 

Nisam čak svraćao ni u stan, ravno sam otišao u bolnicu gdje sam na svoje zaprepaštenje vidio gotovo polovinu svatova s kojima sam nekoliko dana ranije, u restoranu Barun Trenk, slavio vjenčanje Borisa Goluže, počeo je svoju ispovijed Zoran Mokso Marunček (53) iz Vinkovaca.

Zoran je član radnih timova za izradu Zakona o hrvatskim braniteljima pri Ministarstvu branitelja i mučnine nije htio shvatiti kao neku smetnju koja bi mu trebala spriječiti sudjelovanje na prvom sastanku koji se trebao održati u ponedjeljak. No, pokazalo se da je hitni povratak u Vinkovce bio najbolji potez koji je napravio, jer, nakon infuzije, koju su mu dali u bolnici, već dva dana ne izlazi iz kreveta. Odnosno, ne prestaje grliti lavor, koji mu je pored jastuka, kao što je svako malo neizostavan u toaletu.

U bolnici i mlada i mladoženja

Ma, ja sam još i dobro prošao. Eno u bolnici još leže mlada i mladoženja, kao i mladoženjini roditelji i još najmanje 40 drugih svatova. To su oni s najgorim simptomima. Ovakvih, koji su iz bolnice pušteni kućama, je znatno više, a što li je tek s brojnim svatima koji su na svadbu pristigli iz Zagreba i Hercegovine. Ovo je čista katastrofa, usuđujem se reći da je više od stotinu ljudi stradalo od hrane na svadbi na kojoj je bilo oko 250 ljudi, priča Zoran Mokso Marunček.

Prema vlastitom priznanju, Zoran je na svadbi jeo samo meso, i to pohanu piletinu u umaku od gljiva s rižom.

Ali, ne mogu vjerovati da su i svi drugi jeli samo piletinu! Mislim da je vlasnik restorana, a to je poznati slavonski poslovni čovjek Bosiljko Stanić, poznat i kao vlasnik trgovačkog lanca Boso, definitivno imao krajnje sumnjive namirnice koje, uvjeren sam, ne bi prošle nikakav zdravstveni nadzor, tvrdi Zoran.

Nitko iz obitelji mladenaca, koji trenutno leže na zaraznom odjelu vinkovačke bolnice, nije bio raspoložen za razgovor dok ne saznaju konačne razloge trovanja. Zasad se tek sumnja u salmonelu.

Ne zna se što je uzrok

Krunoslav Šporčić, vršitelj dužnosti ravnatelja Opće županijske bolnice u Vinkovcima nije htio komentirati epidemiju trovanja na svatovima u restoranu Barun Trenk, već nas je za sve informacije uputio na Zavod za javno zdravstvo. U Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, pak, epidemiologinja Jasna Topolovec sa sigurnošću nam je mogla potvrditi da je uzrok trovanja "više od 30 ljudi, bez uvida u broj djece na dječjem odjelu" – hrana na svadbi.

Mi još ne znamo, međutim, koji je uzročnik trovanja, jer još čekamo mikrobiološki nalaz. Srećom mogu reći da među zaraženima nema nekih ekstremno teških slučajeva trovanja, rekla je epidemiologinja Jasna Topolovec.

Ana Nikolić, pomoćnica voditeljice Sale Barun Trenk, u utorak nije htjela ništa komentirati, jer i oni čekaju rezultate mikrobioloških nalaza.

Mi smo svjesni svoje odgovornosti, ne bježimo od javnosti, ali pričekajte samo da i mi saznamo što se točno dogodilo, rekla je Ana Nikolić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori