Obavijesti

News

Komentari 236

Opečeni dječak (5) s majkom i bratom živi u kuhinji restorana

Opečeni dječak (5) s majkom i bratom živi u kuhinji restorana
1

Irena, Marin i Josip tjedan prežive sa 50 kn. Znaju gdje su sve akcije u gradu. Žive u kotlovnici i kuhinji bivšeg restorana. Hladno im je i muku muče sa štakorima

VIDEO

(Identiteti korisnika pomoći su skiveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći. ) 

Pročitajte više o akciji 24anđeli

OBITELJ 1. treba:

  • drva za ogrjev
  • kuća ili stan na čuvanje, plaćali bi samo režije
  • trajna hrana (konzerve i sl.)
  • odjeća broj 116
  • tepih (dimenzije 150x300 cm)
  • dvije police kao regal

Kruh, mlijeko, tjestenina, glavica kupusa, može se s tim preživjeti. Kruh i mlijeko imamo svaki dan, a onda što bude, bude. Znam gdje su sve akcije i rasprodaje u gradu. Iz šupljega u prazno, tako to ide, s 50 kuna živimo tjedan dana, kaže Irena (36). Sa svojim sinovima Marinom (5) i Josipom (18) živi u kotlovnici i kuhinji bivšeg restorana. Stariji sin je u kotlovnicu dovukao madrac i tu spava. U toj prostoriji se nalazi i mali rešo na kojem Irena kuha. Ona i mlađi sin spavaju na krevetu u kuhinji. Nemaju grijanje, ni hladnjak, ni ormar. U utičnicama nemaju struje. Osim što im je hladno, muku muče sa štakorima i miševima.  

Žive od 1600 kuna

- Hladno nam je jer su na podu i zidovima pločice. Pokrijemo se dekama i malo deblje obučemo. Nadam se samo da ova zima ne bude bila jako oštra - kaže Irena. Ona je bez posla i obitelj živi od 1600 kuna. 

- Nije uvijek bilo tako teško. Živjela sam s nevjenčanim suprugom. On je radio i iako smo se selili imali smo novaca. No počeo je piti i sve bi novce zapio. Morala sam ga ostaviti. Alimentaciju nam, naravno, ne plaća. Nije se niti sjetio sinovog rođendana neki dan pa je mali bio sav utučen - kaže Irena. 

Dječak mjesecima nije govorio

Mlađi sin ne smije na sunce, a ne smije niti biti na hladnom. Dječak po rukama i nogama ima opekotine. 

- Vrela juha je pala na pod s peći. Marin se prestrašio i potrčao prema meni. Pao je u tu juhu i opekao se. U bolnici je bio dva mjeseca. Prestao je pričati. Ima 22 posto tijela opečeno. Danas priča, ali mora ići kod logopeda i psihologa - kaže Irena. 

Njezin drugi sin ima poremećaj u koncentraciji. Bio je loš u školi pa su ga oduzeli majci i smjestili u udomiteljsku obitelj. Kod udomiteljice je živio pet godina.

- Gospođa se nije baš trudila pa Josip nije završio srednju školu. Nije kod nje više mogao izdržati i vratio mi se dva mjeseca prije nego što je udomiteljici istekao ugovor - kaže Irena. Josip sada želi završiti tečaj za konobara no za to nema novaca.   

Ako im želite pomoći, javite se: 

Udruga Anđeo bez krila

mobitel: 092/1604-008

Adresa:

Odakova 5

10 000 Zagreb

web stranica: www.andeobezkrila.hr

Predaja donacija: svaki dan od 18 do 20 sati

mobitel za predaju donacija: 092/1604-008 

Pročitajte više o temi na stranici 24anđeli

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag