Obavijesti

News

Komentari 19

Opljačkali bolesnog muškarca, prije bijega su mu dali lijek

Opljačkali bolesnog muškarca, prije bijega su mu dali lijek
1

Procjenjuje se da su pljačkaši bolesnog čovjeka opljačkali za oko 47.000 kuna. Prije nego su otišli Vlado je tražio da mu odvežu ruke, kako bi mogao uzeti lijek, no jedan od lopova obavio je to umjesto njega

VIDEO

Oko 20 sati sam uzeo lijekove i legao na krevet u dnevnom boravku i zadrijemao da bi se vrata iza 21 sat otvorila uz tresak. Nisam stigao reagirati, a dvojica maskiranih muškaraca su bila na meni. Pokušao sam se oduprijeti, ali bezuspješno. Vezali su mi ruke špagom, a noge su mi zavezali kabelom koji su otrgnuli od radija i naredili mi da glavu okrenem prema zidu, ispričao nam je 63-godišnji Vlado Jadan, kojeg su prije točno 20 dana opljačkala dvojica razbojnika u fantomkama. 

Dok je jedan razbojnik pretraživao dnevni boravak držeći u ruci nož drugi, koji je prijetio sjekiricom, pretraživao je druge prostorije. Ukrali su više tisuća eura i kuna, pušku i zlatnu ogrlicu. Procjenjuje se da su pljačkaši bolesnog čovjeka opljačkali za oko 47.000 kuna. Prije nego su otišli Vlado je tražio da mu odvežu ruke, kako bi mogao uzeti lijek jer je preživio nekoliko srčanih udara. 

- Nisu me željeli odvezati, već je jedan uzeo sprej i rekao mi da otvorim usta i uštrcao mi lijek. Postupio je poput osobe koja se razumije u davanje terapije - kazao nam je Vlado, koji živi sam u obiteljskoj kući i koji je unatrag 20 dana razbojnika smršavio 10 kilograma. Nakon što su pokupili pronađeni novac, pušku i zlatnu ogrlicu, pogasili su svjetla i nestali. 

Opljačkani čovjek kaže kako je 'mozak' operacije osoba kojoj su dobro poznate sve Vladine navike, kao i materijalno stanje, jer su znali točno što traže. Nesretni je čovjek nožem prerezao konop na rukama i kabel te izašao u dvorište i dozivao u pomoć jer su razbojnici pri odlasku uništili mobitel i telefon kako žrtva ne bi mogla zvati policiju. 

Ubrzo su stigli đurđevački policajci kojima nije trebalo dugo vremena da uđu u trag planerima pljačke. Ubrzo su uhitili dvojicu muškaraca od kojih je jednom 39, a drugome 42 godine. Obojica su privedeni sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio istražni zatvor. Nakon žalbe prvookrivljeni je pušten da se brani sa slobode, dok je drugookrivljeni zadržan u istražnom zatvoru jer se njega tereti da je angažirao za sada dvojicu nepoznatih osoba, koje su plan razbojništva proveli u djelo. Odvjetništvo ih sumnjiči za kaznena djela poticanja i pomaganja u razbojništvu koje je počinjeno 8. travnja ove godine u vremenu između 21 i 22 sata. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.