Obavijesti

News

Komentari 8

Orešković: Imamo kvalitetne poljoprivredne proizvode

Orešković: Imamo kvalitetne poljoprivredne proizvode
1

Hrvatska ima kvalitetne poljoprivredne proizvode, ali morala bi povećati njihovu količinu, rekao je u srijedu premijer Tihomir Orešković nakon sastanka s predstavnicima Agronomskog fakulteta

VIDEO

Hrvatska ima kvalitetne poljoprivredne proizvode, ali morala bi povećati njihovu količinu, rekao je u srijedu premijer Tihomir Orešković nakon sastanka s predstavnicima zagrebačkog Agronomskog fakulteta. 

"Razgovarali smo kako stimulirati poljoprivredu u Slavoniji, Lici i drugim krajevima zemlje te podići količinu proizvoda. Kvalitetu imamo, ali trebamo podići količinu", istaknuo je Orešković novinarima nakon sastanka.

Osim premijera Oreškovića, na sastanku su bili ministri turizma i poljoprivrede Anton Kliman i Davor Romić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Damir Ježek te dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić.
Orešković je rekao da su razgovarali i o mogućnostima povećanja produktivnosti u poljoprivredi i konkurentnosti, pri čemu je istaknuo važnost sinergije poljoprivrede i turizma. 

Ističući kako odlično surađuju s ministarstvom turizma, ministar poljoprivrede Davor Romić je rekao da su s tim ministarstvom "krenuli u pilot-projekt" kako bi u nekoliko ozbiljnih turističkih lanaca turistima ponudili 'hrvatski doručak' s autohtonim hrvatskim proizvodima.

 "Za taj pilot-projekt odabrane su četiri lokacije. Pri tome ćemo testirati problem vezan uz količinu proizvoda jer sada nemamo dovoljnu količinu proizvoda s kojima bismo mogli opskrbiti veći broj turističkih lanaca", dodao je.

Ministar Kliman najavio je da se potpisivanje ugovora očekuje za nekoliko dana. Ističući kako su danas sigurnost i izvrsnost glavne riječi u turizmu, Kliman je rekao da naša zemlja s količinama poljoprivrednih proizvoda nikada neće moći konkurirati velikim svjetskim proizvođačima, ali može konkurirati izvrsnošću proizvoda.

"Izvrsnost se može odlično uklopiti u hrvatski turistički proizvod koji tome i teži", poručio je. Podsjetio je kako je naša zemlja u hotelskom smještaju uspjela doći na četiri i pet zvjezdica te je dodao kako žele poboljšati izvrsnost naših kampova, najprije donošenjem Zakona o turističkom zemljištu. Osim toga, njegovo ministarstvo radi na projektu kako bi se i privatni smještaj digao na razinu izvrsnosti.

 "Sve to, uz sve projekte i načine proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, možemo zaokružiti u integralni hrvatski proizvod - izvrsni hrvatski turistički proizvod", istaknuo je Kliman.
Dekan Grgić zauzeo se za sustavnu potporu selu, što se ne može dobiti samo od jednog ministarstva, nego od Vlade i nekoliko ministarstava. Dodao je da su na sastanku otvorili neka pitanja i ponudili rješenja te su Vladi ponudili pomoć u njihovu rješavanju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.