Obavijesti

News

Komentari 86

Orešković na saboru HDZ-a: "HDZ je i meni dao podršku"

Orešković na saboru HDZ-a: "HDZ je i meni dao podršku"
1

Nadam se da će se što prije riješiti jer ovo nije dobro za Hrvatsku, rekao je premijer odgovarajući na pitanje hoće li biti novih izbora. Premijer je došao na izborni sabor HDZ-a

VIDEO

HDZ-ov opći izborni sabor, počeo je u podne u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Izabrat će novog zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva stranke te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Na sabor je, među ostalima, došao i premijer Tihomir Orešković koji je rekao:

- Tu sam kao premijer države. Svi znamo da je i meni HDZ dao podršku.

Na pitanje koje su šanse da vlada opstane, odgovorio je:

- Ja sam uvijek optimist, to svi znate. Mi smo tu i uvjeren sam da ćemo i ostati.

No, anteke kažu - novi izbori?

- To je dojam i situacija. I prije mjesec me pitali hoće li do preslagivanja, a nije. Nadam se da će se što prije riješiti jer ovo nije dobro za Hrvatsku i zbog rejting agencija. Imamo puno posla za raditi i idemo dalje. Tu smo da radimo.

Treba li HDZ nekoga drugoga umjesto Karamarka?

- To treba odlučiti gospodin Karamarko i HDZ.

Hoće li ostavku ako se izglasa nepovjerenje Karamarku?

- Vlada je tu i mi ćemo tu biti. Imamo četiri godine da ispunimo naš mandat i povećamo standard grašana. Mi smo odgovorni

Tihomir Orešković:

Zlatan Hasanbegović:

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković nije u subotu, uoči HDZ-ova 17. Općeg sabora, izravno odgovorio na pitanje je li predsjednik stranke i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko postao prevelik uteg za Vladu i stranku zbog efere Konzultantica.

"Mislim da on sam treba u ovom trenutku dati odgovore na ta pitanja. Ponovio sam da je svatko od nas dio stranke i mora voditi računa o tome da su stranački i državni interesi najvažniji", rekao je Plenković novinarima ispred KD Vatroslava Lisinskog gdje će HDZ-ovi izaslanici u subotu birati novo stranačko vodstvo.

Plenković ponavlja da svaki član HDZ-a treba voditi računa da je interes Vlade, države i stranke znad interesa svakog pojedinca. "To sam rekao i kod unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke, da je najvažnije voditi računa i o stabilnosti Vlade i stranke", izjavio je HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu.

Nije želio špekulirati kako bi postupio da je na Karamarkovu mjestu.
 "Ja sam na svom mjestu", uzvratio je na pitanje bi li se, da je na Karamarkovu mjestu, povukao, odnosno odstupio s mjesta prvog potpredsjednika Vlade.

Ipak, priznaje da je cijeli slučaj neugodan za stranku.

Otklonio je špekulacije po kojima je upravo on potencijalni kandidat za budućeg šefa HDZ-a.  "Unutarstranački izbori su bili nedavno, što sam imao reći rekao sam", istkaknuo je Plenković i poručio da je tu da ostane dugoročno, dade svoj doprinos jačanju i boljitku građana, pozicije Hrvatske u EU.

Andrej Plenković:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.