Obavijesti

News

Komentari 1184

Osijek: Održan je prvi Pride, sve je prošlo bez incidenata

Osijek: Održan je prvi Pride, sve je prošlo bez incidenata
10

U organizaciji udruge LiberOS danas je u Osijeku održana prva Parada ponosa, a svojim sugrađanima i okupljenima se obratio i ministar gospodarstva Vrdoljak...

VIDEO

U Osijeku se danas održala prva Povorka ponosa i to u organizaciji udruge LiberOs. Svi sudionici okupili su se na Trgu Ante Starčevića i krenuli na dva kilometra dugo šetnju preko Promenade, Henglovu ulicu, Sakuntala park i Kapucinsku ulicu. 

Okupilo se oko tri stotine zagovornika prava LGBT zajednice, a na Prideu nije zabilježen ni najmanji incident.

Organizatori stoga nisu krili zadovoljstvo i ponos na svoj grad, a okupljenima se obratio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

- Sinoć je u Zagrebu sklopljena prva partnerska zajednica dvoje muškaraca, a Osijek je danas izgleda bio prvo mjesto u kojemu se taj događaj i proslavio. Dragi sugrađani, hvala vam što ste ovako bez incidenata dokazali kakva je Osijek sredina. Ponosan sam na vas, zaključio je ministar Vrdoljak ne skrivajući zadovoljstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić jučer je primio organizatore povorke i pritom pozvao na zrelost demokratskog društva

- Bez obzira na moj stav koji je različit od orijentacije o kojoj govorim, to nimalo ne utječe na činjenicu da sam odgovoran za ono što će se dogoditi sutra u gradu Osijeku. Zato molim da svi zajedno napravimo dobrodošlicu i da to odradimo ozbiljno i odgovorno. Time pokazujemo koliko smo zrelo demokratsko društvo - izjavio je Vrkić, a prenosi HRT

Zbog povorke će od 12 do 13,30 sati promet u centru Osijeka biti zatvoren za sva vozila, a očekuje se da će se okupiti dvjestotinjak ljudi. Zasad nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Protivnici parade okupili su se u akciji 'Prazan grad' i apeliraju da u gradu u vrijeme održavanja Pridea bude prisutno što manje ljudi. 

- Zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim prkosnim marširanjem ulicama gradova? Usred najveće i najdublje krize u Republici Hrvatskoj, kada se svatko bori za vlastitu egzistenciju (pogotovo na području Slavonije) oni dolaze čak i iz okolnih zemalja nama prkositi i novce našega grada trošiti na ovu notornu glupost. Takav prkos i provokacija od strane dijela LGBT zajednice ne vodi ničemu drugom nego osudi od strane svakoga sa prosječnim i iznadprosječnim kvocijentom inteligencije! Najgore od svega je još to što velika većina sudionika NIJE iz grada Osijeka, a oni i očekuju da ih dođete izviždati, napadati i sukobiti se s policijom jer na taj način dobivaju svoju promociju i prostor u medijima - ističu iz akcije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1184
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.