Obavijesti

News

Komentari 41

Osnovnoškolci u Sloveniji imat će tjelesni po jedan sat dnevno

Osnovnoškolci u Sloveniji imat će tjelesni po jedan sat dnevno
1

Slovenija će više ulagati u sport i svoje reprezentacije jer su sportaši pravi "veleposlanici" svoje zemlje u svijetu, a iduće godine pokrenut će i projekt uvođenja jednog sata tjelesnog odgoja dnevno u svim  osnovnim školama

VIDEO

Ove smo godine namijenili za sport dodatna dva milijuna eura proračunskih sredstava, a jedan od važnih budućih projekata ove vlade je uvođenje jednog sata dnevno tjelesnog odgoja za sve čenike osnovnih škola, kazao je slovenski premijer Miro Cerar na otvaranju skupštine Olimpijskog odbora Slovenije u Ljubljani. 

Slovenski premijer i osnivač Stranke modernog centra (SMC) s kojom je pobijedio na izborima 2014. sin je Miroslava Cerara starijeg, nekoć poznatog gimnastičara koji je u dresu bivše Jugoslavije 60-ih i 70-ih godina osvajao medalje na olimpijskim igrama, te svjetskim prvenstvima, a najbolja disciplina bila mu je vježba na konju s hvataljkama. I majka Mire Cerara mlađeg, pokojna Zdenka Cerar bila je uspješna gimnastičarka, pa je i aktualni slovenski premijer naslijedio dosta roditeljskih sportskih gena, u mlađim danima igrao je košarku i nogomet. 

Cerar je na skupštini nacionalnog olimpijskog odbora kazao da njegova vlada priprema zakonske izmjene koje će omogućiti bržu izvanrednu naturalizaciju stranih vrhunskih sportaša koji će moći ojačati slovenske klubove, a osobito reprezentativne ekipe koje se bore za svjetski vrh ili za medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima. 

Do sada oni nisu mogli dobiti slovensko državljanstvo ako prije toga  nisu godinu dana neprekidno boravili u Sloveniji, a to će prema novom zakonu biti moguće ako je to u interes neke od slovenskih reprezentacija i same države, najavio je slovenski premijer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Izražavam zahvalnost i priznanje svima vama koji radite za dobro slovenskog sporta koji nosi ime Slovenije po cijelom svijetu. Sport je doista jedan od najboljih naših veleposlanika", kazao je Cerar.

Najavio je i propis po kojemu će slovenske reprezentacije u različitim sportovima ubuduće morati nastupati u dresovima jedinstvenog dizajna i boja, kako bi se njihova pojava identificirala s državom iz koje dolaze, što do sada nije uvijek bio slučaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina